Патріотичний код «Степан Бандера – провідний діяч і теоретик українського національно-визвольного руху»

 “…Встань і борись! Слухай і вір, здобувай і                                                                                                            перемагай, щоб Україна була знов могутня, як колись, і творила нове життя по власній уподобі і по власній волі”.

(З документів ОУН)

      1 січня 1909 року народився Степан Бандера – видатна постать України ХХ сторіччя. Його ім’я увійшло до історії українського народу як невмирущий світлий Символ України в боротьбі за Українську Самостійну Соборну Державу. Саме Бандера врятував честь України і зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу за нашу національну незалежність і державність. Бандера підніс український патріотизм до найвищої жертовності. Його гасло: “Бог і Україна!”.

На відзначення 115-річчя від Дня народження цього видатного політичного діяча в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради був проведений захід – патріотичний код «Степан Бандера – провідний діяч і теоретик українського національно-визвольного руху». Присутні послухали розповідь бібліотекарки  про Степана Бандеру –  людину-легенду, видатну постать в історії України, героя ХХ століття. У рамках цього заходу була оформлена книжкова виставка «В одній особі образ цілого покоління», на якій представлена література, що  висвітлює життєвий та героїчний шлях борця за волю і незалежність України, його значний особистий внесок у національно-визвольний рух українського народу за незалежність, значення його політичної спадщини та ролі в національному і духовному відродженні Української держави. На виставці можна почитати і вибрані праці С. Бандери «Перспективи української революції».  У цій книзі вміщено вибрані праці Степана Бандери з проблем теорії націоналізму, організованого націоналістичного руху, завдань і форм національно-визвольної революції. Його твори – це потужна зброя в руках українців, їх потрібно вивчати й аналізувати.

Тож, недаремно, священне ім’я Бандери наводить жах на російських терористів. Ідеї Бандери живуть і поширюються, а Україна неодмінно переможе, оскільки з нами Правда та Бог!

Відповідальні працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top