Перегляд літератури “Еріх Марія Ремарк – письменник втраченого покоління”

20 червня 2022 року працівники бібліотеки-філії №2 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проєкту #Бібліотека_в_дворах підготували і провели перегляд літератури, присвячений 124 річниці від Дня народження німецького  письменика Еріха Марії Ремарка.

Еріх Марія Ремарк – один з найвідоміших письменників ХХ століття, видатний представник “втраченого покоління”. Пізнавши гіркоту війни, безвихідь життя повоєнних емігрантів і важкість звичайної праці, Ремарк не зламався і вміло реалізував набутий досвід у своїй творчості. Бібліотекарі коротко  розповіли читачам про життєвий шлях письменника та провели перегляд літератури. На виставці були представлені такі книги:

“На Західному фронті без змін”
В основу роману покладено реальні спогади автора про Першу світову війну. Коли Ремарку виповнилося вісімнадцять, його мобілізували до війська, а через рік перекинули на Західний фронт. Головний герой роману — молодий солдат Пауль Боймер — так само потрапляє в пекло війни. 

“Три товариші”
Один з найкращих світових романів про справжню дружбу і велике кохання… Війна обпекла душі людей, і рани ще не загоїлися. Але все можна подолати, коли поруч є два товариші і кохана. Найвідоміший твір Ремарка — мабуть, найкрасивіша історія людських почуттів.

“ Ніч у Лісабоні”
Врятуватися, втекти з Європи якомога далі від нацистів! Їхня остання надія — пароплав до Америки. Але знайти квитки на нього майже неможливо Дивний незнайомець готовий віддати власні — в обмін на те, що його вислухають. Попереду ніч, сповнена вина й довгих розмов про життя, націю, втрату …

В  нашій бібліотеці є всі ці книги та багато інших. Запрошуємо до бібліотеки  насолодитися читанням книг відомого письменника.

Відповідальна: Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top