Перегляд періодики “Ідеї, думки, інформація без обмежень”

Щорічно 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси. Сьогодні медійники, правозахисники, активісти у всьому світі вкотре наголошують на важливості свободи слова для забезпечення демократії та захисту прав людини.

Всесвітній день свободи преси покликаний нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, залежать лише від читача й телеглядача, і що тиск з боку влади просто неприпустимий. Цензура, створення перешкод для обміну інформацією, залякування та пряме втручання в діяльність ЗМІ є загрозою демократії, розвитку та загальній безпеці.

У цей день згадують журналістів, які загинули при виконанні професії журналіста. Адже ні для кого не секрет, що професія журналіста стає все більш небезпечною.

Завідувачка бібліотеки-філії №9 (с.Крихівці) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради до Всесвітнього дня свободи преси 3 травня 2023 року підготувала для користувачів книгозбірні перегляд періодики “Ідеї, думки, інформація без обмежень”. Відвідувачі бібліотеки дізнались про запровадження Всесвітнього дня свободи преси, відзначення цього дня, а такою історію преси в Україні. В бібліотеці протягом дня тривала виставка періодичних видань, “свіжої преси” на будь-який смак.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top