Переможці весняної хвилі програми «Міські Ґранти»

У весняному конкурсі програми «Міські Ґранти» за фінансування змагалося 19 проектів у 7-ми напрямках. У shortlist потрапило 9 проектів. Загальний бюджет поточного конкурсу складав 60 тисяч гривень. Хоча конкурс розрахований на чотирьох переможців з ґрантовим бюджетом по 15 000 грн., вже четвертий раз поспіль виграє п’ять проектів. Одним із переможців є і проект від Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи – “Віртуальна реальність у бібліотеці”.

Метою нашого проекту є запровадження сучасного, альтернативного методу навчання з допомогою віртуальної та доповненої реальності, привернути увагу, викликати емоційну реакцію, виховати у дітей цікавість до бібліотеки та читання. Діти будуть не просто вчити історію, а стануть її частиною, опинившись у ролі реальної історичної особистості. Після того як вони прочитають про археологію, вони зможуть зайнятись віртуальними розкопками. Також, використовуючи освітні проекти від Google expeditions project, діти матимуть змогу віртуально подорожувати різними куточками світу.

Для реалізації цього проекту буде залучено дві дитячі бібліотеки Івано-Франківської МЦБС. Команда відділу АБІС займатиметься рекламою та подальшим розповсюдженням ідеї проекту в інші бібліотеки міської централізованої бібліотечної системи.

З дітьми працюватимуть працівники бібліотеки, які пройдуть курс по роботі з пристроями віртуальної та доповненої реальності.

Віртуальна реальність це справді нове дихання в системі освіти, і воно потрібне нашому місту та бібліотеці, оскільки бібліотека в сучасному світі, уже не лише зібрання книг, але і навчально-інформаціно-розважальний центр.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top