“Писанка мальована з любов’ю подарована”, мабуть кращої нема”

Наближається одне з найвеличніших і найрадісніших християнських свят  Воскресіння Христове, яке ще називають Великоднем або Пасхою. Великдень в Україні завжди асоціюється з писанкою. 

28 березня працівники бібліотеки – філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи 11 – А ) Івано – Франківської МЦБС, Департаменту культури Івано – Франківської міської ради, запросили своїх відвідувачів, школярів 3 – Б класу ЗОШ №4, класний керівник Кулява Любов Михайлівна, поринути у дивовижний світ писанкарства  та самим розмалювати писанку – мальованку акриловими фарбами.

Завідувачка бібліотекою Марковська О.М. ознайомила дітей з історією свята та традиціями святкування Великодня, розповіла про історію писанки її обрядове значення, символіку кольорів. Діти розповідали великодні віршики і переглянули відеопрезентацію музею писанкарства.

Бібліотекарі  надали дітям практичні навики розпису великодніх яєць. Всі натхненно творили і з рук юних писанкарів вийшли справді чудові витвори.

По завершенню майстер – класу  кожен учасник тримав у своїх руках власне творіння – писанку – мальованку, яку забрав з собою, щиро вірячи, що вона принесе родинний добробут, любов, злагоду, щасливе і благополучне життя, та найголовніше мир на Україну. У бібліотеці панував чудовий настрій та відчувалося наближення Великодних свят. До уваги присутніх була запропонована розгорнута книжкова полиця “Писанкова веселка”.                                

Відповідальна за проведення Марковська О.М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top