“Пише осінь аквареллю казку золоту”

Задощило. Захлюпало. Серпень випустив серп.

Цвіркуни й перепілочки припинили концерт.

Чорногуз поклонився лугам і садам.

Відлітаючи в Африку, пакував чемодан.

Де ти, літо, поділось, куди подалось?

Осінь, ось вона, осінь! Осінь, ось вона, ось!

Осінь брами твої замикала вночі,

погубила у небі журавлині ключі.

Ліна Костенко

28 вересня 2020 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для юних користувачів підготували читацьку скарбничку “Пише осінь аквареллю казку золоту”.

Осінь не перестає дивувати нас несподіванками. Цьогоріч осінь подарувала нам погожі сонячні дні та чудові барвисті килими. Вітер шурхотить багряними листочками: це осінь розповідає нам свої чарівні казки. 

Восени ми поринаємо у геть інший світ: де чай здається ароматнішим та смачнішим, а книги – цікавішими. Ідучи вулицею, ми вдивляємося у кожне деревце, щоб побачити бодай один листочок, якого ще не торкнувся пензель золотої красуні, і тішимося, коли все ж знаходимо. Восени, часом,  ми не прагнемо сховатися від дощу, а навпаки – з нетерпінням чекаємо його і щиро дивуємося, коли надворі сухо, адже саме в цю пору року дощ якийсь особливий. Про цю чарівну пору року можна розповідати багато, але краще це зробити мовою поезії.

Українські вірші про осінь зачаровують своєю красою, адже саме цю золоту пору року чи не найчастіше оспівують письменники. Бібліотекарі зібрали для читачів найкращі твори, які змусять побачити красу осінньої природи та подарують відчуття гармонії зі світом. Запевняємо, що ці вірші сподобаються не лише дітям, а й дорослим. Це вірші Ліни Костенко, Дмитра Павличка, Максима Рильського… І, хто, як не легендарна Ліна Василівна так чудово розкаже про осінь? Її вірщі – мед для душі. А осінь – час насолоди та поезії.

Дехто обирає для осені книги, що зігрівають душу. Дехто полюбляє щось щемке і сповнене тихим смутком. А ще є книги, на сторінках яких живе сама осінь — в різні епохи, в різних куточках землі: холодна і похмура чи яскрава і терпка, зі своїми врожаями, дощами, святами й турботами.

То ж читаємо найкраще про цю золоту пору року!

Відповідальна за проведення Озарко М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top