“Плинуть століття над містом Франковим”

Франкове місто – наша рідна доле!

З невольницьких руїн ожив твій дар.

Твоє ім’я постало ясночоле, –

Ти волі повносилий володар…

                    Я. Дорошенко

7 травня Івано-Франківськ святкує свій день народження. 359 років тому граф Андрій Потоцький заклав основи майбутнього міста поміж двома ріками, що нині звуться Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська.   Зараз Івано-Франківськ –європейське місто, одне з відомих економічних, культурних та архітектурних центрів Західної України з своєю долею,  історією, та легендами. Наше місто –  райський куточок з красивою архітектурою, затишними скверами та парками. В ньому поєднуються всі традиції Гуцульщини, Бойківщини, Опілля та Покуття.

5.05.2021 року в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька,188), МЦБС, Департаменту культури, Івано-Франківської міської ради відбувся краєзнавчий вернісаж  «Плинуть століття над містом Франковим».

 Щоб познайомити користувачів з історією Станіславівської фортеці, ратуші, вулиць, храмів та пам’яток культури, бібліотекарі створили відеоролик «Наш край легендами і славою овіяний». Переглянувши його, можна дізнатися багато цікавих фактів про старий Станиславів.

В бібліотеці було організовано  книжкову виставку «Є щось святе в словах « мій рідний край»…». Література на ній представлена за такими розділами:  «Сторінки історії розповідають», «Літературні обрії Прикарпаття», «Чарівний серцю милий край». Біля неї проводився огляд літератури і вручалися інформаційні пам’ятки.

Протягом тижня в бібліотеці відвідувачі будуть читати вірші про наше місто.

Вітаємо мешканців і гостей нашого міста з  святом! Хай наше місто завжди розвивається, а серед його жителів панують спільна злагода, взаємна повага та щира довіра.

Відповідальна Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top