“Подорож у королівство ввічливості”

12 листопада в бібліотеці-філії № 1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи,11А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з учнями 3А класу ЗОШ №4 був проведений урок етикету “Подорож у королівство ввічливості”.

Щодня ми спілкуємось з великою кількістю людей: в школі, в театрі, в бібліотеці, в магазині, на вулиці. Від того, як ми поводимося, що говоримо, як жестикулюємо, залежать і наші стосунки з оточенням.

Під час уроку школярі знайшли відповіді на питання, пов’язані з правилами етикету, що допоможе їм в спілкуванні з друзями й однокласниками, а також правила етикету стануть дітям в пригоді в їх дорослому житті.

Етикет – це не нудні правила й суворі настановинови, а весела гра, де кожен перемагає власні слабкості, вчиться бути добрим і чесним. Опановувати науку етикету треба з дитинства. І тут на допомогу школі та батькам приходить бібліотека. Діти в ігровій формі вчилися як правильно себе поводити, щоб оточуючим було комфортно. 

На уроці етикету учні навчилися правильно поводити себе за столом: вдома, в гостях, в шкільній їдальні, в кафе. Переглянули відеоролик “Сервірування святкового столу”, прослухали розповідь про корисну їжу, брали участь у конкурсі загадок про вітаміни.

Етика – це наука, яка вчить бути добрим, уважним, справедливим, не тільки  дотримуватися правил поведінки, але й добре ставитися до людей.

В кінці уроку школярі переглянули літературу біля тематичної полички “Формули етикету”.

Відповідальний за проведення Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top