Поетична зустріч у Шевченковій світлиці “У Шевченків слід ступаючи…”

“Кобзарю! Знов до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон”
Ліна Костенко

Уже не одне століття українці пов’язують початок благословенної весни із вшануванням нашого духовного батька – Тараса Шевченка. Він – цілий світ. Світ образів, почуттів, думок, ідей. Бажання глибше проникнути у цей світ і покликало працівників абонементу ЦБ (вул.Короля Данила, 16) та творчу молодь міста на поетичну зустріч “У Шевченків слід ступаючи…”, яка відбулась 4 березня 2017-го року о 17:00. Цим заходом розпочався Шевченківський тиждень в бібліотеці “Не вмре повік твоє святе ім’я”, який проходитиме 4-11 березня.

Легко та щиро розпочав поетичну зустріч ведучий – молодий поет Богдан Кирста, який цікаво представляв кожного читця мистецьким експромтом, що стало родзинкою вечора. Бібліотекар, господиня світлиці, розповіла, що ЦБ з перших років свого існування стала провідником слова та ідей великого сина української землі, носієм його спадщини. Вона наголосила, що даним заходом працівники бібліотеки стараються привернути увагу до вивчення творчості всесвітньо відомого поета, підкреслити актуальність його літературних перлин, зокрема, книги “Кобзар”, стимулювати бажання більше дізнатися про особистість та творчість поета, відкрити нові грані таланту українського генія.

Захід перетворився на справжнє духовне свято. В імпровізованій Шевченковій світлиці владарювало поетичне слово Тараса Григоровича та авторські тексти його молодих творчих спадкоємців, котрі переливалися і доповнювалися музикою й піснею у виконанні Юлії Флетчер та Андрія Маврика. Магічності сприйняття слова надавало дивовижне звучання флейти від Ірини Годзюр із Надвірнянщини. Також вона потішила усіх грою на гітарі та виконанням авторських пісень. З особливим зворушенням присутні слухали виступ гості з Києва – Ельзи Жеребчук. Краса її голосу вразила до глибини душі.
Важливо, що поезія не мала вікових рамок. Більш досвідчений майстер слова, Ірина Тарнавецька-Мороз, читаючи свої вірші, змогла почути і молоді таланти, відчути їх стиль написання. Щирість першої поетичної спроби Івана Щербюка та Христини Тимків схвилювали кожного. Не залишив нікого байдужим і патріотичний вірш про АТО Наталії Команяк. Мріями про сокровенне у своїй поезії поділилися Тарас Цой, Мілена Вітровська, Надя Сефанишин, Ольга Новак, Влад Волошин та Іра Федорів.

Втілюючи Шевченкові духовні заповіти у життя, молоді таланти складають гідну шану. Допоки ми тримаємо у руках “Кобзар”, не зміліє сила нашого народу.

Захід підготований і проведений за участю ММО “Арт-Актив” для широкого кола користувачів.
Відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top