Поетична світлиця “Народе мій, до тебе я ще верну…”

Ярій душе. Ярій, а не ридай.
У білій стужі сонце України.
А ще шукай- червону тінь калини,
на чорних водах- тінь її шукай.
де горстка нас . Малесенька щопта.
Лише для молитов і сподівання.
Усім нам смерть судилася зарання…
Стус В. Свіча в свічаді : поезії /В.Стус.

05 січня 2023 р. в читальному залі ЦБ Департаменту культури відбувся масовий захід – поетична світлиця “Народе мій, до тебе я ще верну…” (до 85- річчя від дня народження Василя Стуса). Василя Стуса без перебільшення можна назвати совістю українського народу.Йому вірний син України віддав до останку не лише талант, а й життя.

З вступним словом виступила бібліотекар читального залу Ірина Казакова “Незламний духом поет завжди вірив, що повернеться на Україну:
…ми не повернемось,
обов’язково повернемось,
бодай – ногами вперед,
але: не мертві;
але: не переможні ,
але: безсмертні.

На заході був присутній Василь Іванович Бабій, прикарпатський письменник, етнограф, історик, педагог, краєзнавець. Він дуже цікаво та захопливо розповів аудиторії про життєвий та творчий шлях Василя Семеновича Стуса.

Гості читального залу декламували незабутні поетичні рядки, які закарбувалися в пам’яті присутніх. Увазі присутніх був запропонований огляд книги “Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДб УРСР”, яка побачила світ 2021 р. у харківському видавництві “Vivat”. Підготувала огляд та відповідала за проведення масового заходу бібліотекар читального залу Ірина Казакава.

Бібліотекарі читального залу ЦБ підготували однойменну виставку.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top