Поетичний вернісаж “Поезія: вічна, прекрасна, неповторна…”

Поезія – це струни відчуттів,

Це музика Вселенської любові,

Поезія – це скарб усіх віків,

Це діамант величиною в слово!

Ігор Федчишин

Поезія – це цілющий ковток для спраглої душі, це ясний промінець сонця в негоду, це біла квітка сподівання… Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і, тим самим, необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

25.09. 2018р. на базі літнього відпочинкового табору с. Лімниця за підтримки міського голови Руслана Марцінківа   та директора Департаменту Надії Загурської відбувся черговий День дозвілля для людей «золотого віку». Працівники культури міста підготували цікаву концертно-розважальну програму. Бібліотекарі читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради презентували для гостей табору поетичний вернісаж “Поезія: вічна, прекрасна, неповторна…” “ Кожне покоління відчуває поезію по-своєму. З роками приходить особливе сприйняття глибин поетичного слова, його філософського і ліричного змісту. Поезія допомагає гармонізувати внутрішній світ, наповнити його красою. світлом, новим змістом…” – так розпочала свій виступ провідний бібліотекар читального залу Світлана Балабан.  В панораму поетичного вернісажу органічно вписалися вірші класиків та сучасних поетів, вдалий музичний супровід підсилював сприйняття поетичних рядків. Присутні вдячно насолоджувалися перлинами поезії Тараса Шевченка, Івана Франка, Ліни Костенко, Олександра Олеся, Василя Симоненка, Василя Стуса, Бориса Олійника… Ліризмом і сюжетною канвою полонила слухачів декламація “Парубоцької балади” Бориса Олійника. Окрема поетична сторінка була присвячена поезії рідного краю, прозвучали вірші С. Пушика, Я. Дорошенка, О. Слоньовської,  Я. Ткачівського, Ю. Андруховича … Натхненне поетичне слово захопило і вразило присутніх до глибини душі, викликало цілу гаму яскравих переживань, шквал коментарів та емоцій… Довірливо розкривалися душі, всі охоче долучалися до щирого доброзичливого спілкування, читали власні вірші…

У вимірі поетичного слова час пролетів непомітно, тендітно доторкнувшись до найпотаємніших струн душі. Поезія, пісні, музичні номери , гуморески оживили аудиторію, найактивніші пустилися в танок!

Світлана Балабан коротко анонсувала  заходи на найближчий час “Клубу людей золотого віку” та запрошувала присутніх до активної участі в діяльності клубу і  креативних ініціатив. “Сучасна бібліотека – це відкритий, комфортний, дружній простір для всіх поколінь. Двері нашого закладу завжди  гостинно відкриті. Кваліфіковано обслуговують професіонали. Чекаємо на вас! ” – резюмувала вона.

Відповідальна за проведення поетичного вернісажу  провідний бібліотекар читального залу Світлана Балабан.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top