Поетичний вернісаж «Поезія – це діамант величиною слова»

“Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі”.
(Л. Костенко)

За силою переконання поезія може змагатися з політиками-ораторами, але, на відміну від останніх, саме митці слова здатні торкнути найглибші, найпотаємніші струни людської душі.

До Всесвітнього дня поезії у бібліотеці-філії № 2 22.03.2017 о 15.00 годині було проведено засідання літературно-мистецького клубу «Муза» поетичний вернісаж «Поезія – це діамант величиною слова».

Присутні у читальному залі бібліотеки уважно з цікавістю слухали бібліотекаря Захарів О.Я., яка розповіла про цікаві українські поетичні школи та групи, літературні течії, які раніше не вивчалися, а тепер широко представлені в українській літературі. Це: «Празька поетична школа», «Нью-Йорська група», «Поети витісненого покоління» і інш.

Учасники заходу з задоволенням читали поезію представників кожної з таких шкіл. Звучала поезія О. Олеся, О. Теліги, О. Ольжича, Віри Вовк, Л. Костенко, Т. Мельничука і інш.
Огляд літературної виставки «Поезія – це завжди неповторність» провела бібліотекар Горячова І. О.

До знайомства були представлені такі книги: «Українська поезія ХІХ-ХХ ст.» під ред. Т. Стадницької, збірка «Український декламатор», «Празька поетична школа» упоряд. О. Астаф’єва, «25 поетів на вигнанні» М. Слабошпицького, «Із забуття в безсмертя» М. Жулинського.

До слова була запрошена поетеса-початківець з Івано-Франківська Пілецька Світлана Федорівна.
Аудиторія була вражена щирістю лірики п. Світлани.

Теми її творів різноманітні: це вірші присвячені Т. Шевченку, Л. Українці, І. Франку, це вірші на актуальні теми сьогодення (політика, війна), це і вірші про кохання і поезія для дітей. Кожне декламування супроводжувалось оплесками слухачів.

На засіданні клубу «Муза» були присутні 11 чоловік.
Відповідальна за захід Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top