Поетичний вінок «Тебе я славлю, моє рідне місто»

7-го травня наше рідне місто Івано-Франківськ відзначає день народження. Саме в цей день 1662 р. місто отримало Магдебурзьке право.

Наше місто  заворожить кожного, хто в ньому побуває хоча б один раз. Туристів приваблюють його європейськість та вишуканість. Івано-Франківськ володіє унікальною здатністю наділяти кожного гостя відчуттям затишку і захоплення. Місто кованих скульптур і фестивалів, світлої життєрадісності і величі споруд, фактично не здатне розчарувати. А тепер наше місто стало фортом безпеки, як для мешканців, так і для вимушених переселенців. З нагоди цього Дня працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 7.05.2023 р. провели поетичний вінок «Тебе я славлю, моє рідне місто».

Біля книжкової виставки «Є щось святе в словах «Мій рідний край…» бібліотекарка ознайомила відвідувачів з історією Івано-Франківська, з визначними культурно-історичними пам’ятками, з відомими поетами і письменниками, які своїми поетичними рядками прославляють рідне місто. Розповіла, що місто було засноване  коронним гетьманом Анджеєм Потоцьким з відомого роду польських магнатів, і назване Станіславів,  на честь  Святого Станіслава, який був небесним покровителем кількох чоловіків у його родині, зокрема його батька і сина. Місто було засноване як фортеця для захисту від набігів кримських татар. 7 травня 1662 року місто отримало Магдебурзьке право. Ця дата вважається днем заснування міста. У 1962 р. місто відзначило своє 300-річчя і було перейменоване. З тих пір воно носить ім’я видатного українського письменника та громадського діяча Івана Франка, який неодноразово тут бував, писав і читав свої твори.

Івано-Франківську письменниками-сучасниками присвячено чимало поетичних творів. Серед них: вірш С. Пушика «Рідна вулиця», Т. Гавриліва «У Станиславові літо», Я. Яроша «Місто Франкове», В. Багірової «Моє місто», які були продекламовані присутніми.

 Дякуємо ЗСУ за те, що день за днем наближають нашу Перемогу і за те, що маємо можливість жити і працювати  у мирному місті.

Вітаємо всіх жителів і гостей нашого міста. Бажаємо мирного неба, спокою, злагоди, добробуту і незгасимої віри у перемогу. Слава Україні! Героям Слава!

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top