Поетичний марафон «Сучасна поезія поетеси»

Сьогодні, 17 березня 2023 року в бібліотеці-філії №16 (с.Черніїв) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно із БК проведено поетичний марафон «Сучасна поезія поетеси». Вітаємо шановну Ліну Василівну Костенко із 93 Днем народження. Бажаємо міцного здоров‘я, творчого натхнення і Божого благословення.
Учасники заходу ознайомилися із книжковою виставкою «Королева української поезії».  Зі життєвим і творчим шляхом поетеси ознайомили присутніх завідувачка бібліотеки та директор Будинку культури Майя Стефінин.  Усі із задоволенням читали вірші Ліни Василівни.
Ліна Костенко була однією з перших і найпримітніших у плеяді молодих українських поетів, що виступили на межі 1950-1960р.р. Період так званих шістдесятників створив новітні стилі в українській літературі, змусив творити щось нове. Ліна Василівна геніальна українська улюблениця, поетеса-шістдесятниця, яка нагороджена багатьма преміями, орденами та медалями. Почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.
Це Жінка Герой, котра принципово відмовилась від Премії Золотий Письменник України та звання Героя України, мотивуючи, що ці нагороди «як політична біжутерія їй не потрібні», адже у неї головне – ім‘я. Вона одна із найвпливовіших жінок давньої та сучасної України, яка стала незаперечним моральним авторитетом для українців. Їі поезія надихає кожного із нас і не перестає звучати.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top