НАДХНЕННІ ПОЕТИЧНИМ СЛОВОМ ІВАНА ФРАНКА (вечірня зустріч молодих поетів франківщини на абонементі ЦБ) в рамках святкування 160-ї річниці з дня народження І.Я.Франка

24.09.2016 року о 18.00 абонемент ЦБ (Короля Данила 16) знову гостинно відчинив свої двері для творчої, талановитої та надзвичайно перспективної молоді, яка зібралась на вечір поезії.

Свої твори презентували чуттєва і ніжна Моніка Вирсако, талановитий Любомир Винник, елегантна Надія Стефанишин, експресивна Христина Сирх, загадкова Алла Іваненко та лірична Оля Новак. Юрій Молнар потішив присутніх не тільки віршами, а ще й прозою. Мілена Вітровська та Богдан (Теодот) Кирста, які долучились до організації дійства також ознайомили слухачів зі своїми поетичними напрацюваннями. Емоції зашкалювали!…

На заході була присутня літературознавець Юлія Кушнір, яка і подала ідею організації вечора і підкреслила, що поезія в нашому місті на високому рівні, а поети, які виступали – майбутнє нашої літератури.

Ліричності вечору надав харизматичний музикант Тарас  Василюк, який дуже вдало підбирав музику і вгадував настрої кожного, мало того, ще й потішив присутніх виконанням власних пісень і ліричними каверами відомих гуртів.

Приємною несподіванкою заходу став розіграш листівок від Мілени і книг від бібліотеки та Ольги Михайлівни, а також конкурс імпровізації, де присутні, розбившись парами, складали вірші на задані слова. Переможцями стали Тарас Волошин і Дана Попович.

Закінчував цей чудовий вечір бард Андрій Маврик.

Панувала дуже тепла атмосфера. Ось як відгукуються самі учасники:

-…з’явилося місце, де я буваю дуже часто, це середовище, де я зустрічаю всіх своїх друзів…;

-…це та частина душі міста, яка набута мною за останній час. І це круто…;

-…бібліотека стає місцем інновацій…;

-…мені подобається атмосфера. Вона у всьому: у виступах, музиці, слові, окремих книгах, а головне – у людях, які працюють тут та приходять…;

-…таке враження, що всі майже, як одна велика сім’я. Ну хіба це не потрясно?…;

-…тут комфортно творити, виховується культура та повага один до одного.

Відповідальна за проведення заходу – Кирста О.М. – побажала, щоб творча молодь  не знала, що таке зневіра та песимізм і мала всі можливості для самореалізації.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top