Поетичні читання на природі “Нев’янучий сад поезій”

Screenshot_227.07.16. о 10.00 год. бібліотекарі б/ф № 2 завітали до Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Працівники закладу на чолі з в.о. директора п. Серденько М. В. щиро зраділи нашому візиту.
Вони розповіли нам про те, які діти утримуються в цьому центрі, як харчуються, лікуються, навчаються.

Одяг дітям, взуття, фрукти, харчі надають спонсори – звичайні мешканці. Особливо вдячні працівники закладу п. Віталію Сабану, засновнику благодійного фонду “Ти – ангел”, який надає найвагомішу моральну та матеріальну допомогу діткам реабілітаційного центру.З цікавістю і щирістю зустріли нас, бібліотекарів, і вихованці закладу. Тут зараз перебуває 36 дітей, більшість з них дошкільного та молодшого шкільного віку.

Тож, свій запланований захід- поетичні читання на природі “Нев’янучий сад поезій” ми вирішили розділити.
З молодшими вихованцями працювала бібліотекар Максимів М. Д., яка згуртувала навколо себе малечу і читала їм віршики, загадувала віршовані загадки, разом розглядали ілюстрації книжок, які ми їм принесли в подарунок.

З старшими дітьми поетичні читання проводила Захарів О. Я. У вступному слові бібліотекар наголосила на те, що література не можлива без поезії. Вона буває різною жанром, стилем і передає відчуття, почуття конкретного автора.

Як сказала Лінак Костенко “поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі”.Тож, ми разом читали і В. Симоненка і М. Вінграновського, В. Стуса та Д. Павличка, М. Сингаївського та Л. Костенко.
Хотілося, щоб у душах цих знедолених діток, засвітилася хоча б маленька іскорка любові до поетичного слова. Мені здається – нам це вдалося.

Звичайно, висловлюємо щирі слова подяки людям, які працюють у цьому закладі: в.о. директору – Серденько М.В., вихователю – Мисій В. Я. та юристу-діловоду Мандзюк Н. Д.
Вони люблять цих діток, намагаються їм створити затишні умови для перебування, роблять усе можливе, щоб ці діти повірили у себе і у своє достойне майбутнє.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top