Політична палітра “ЗУНР- події і факти”

Першого листопада  1918 року, після сотні літ польського і австрійського панування, на західно – українських землях була створена Західно-Українська Народна Республіка.

До відзначення 104-річниці створення ЗУНР працівники бібліотеки-філії №4 Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, оформили політичну палітру «ЗУНР- події і факти».  

На виставці  представлені книги, які розповідають про світлі постаті героїв, старшин і стрільців, які ціною свого життя обороняли західні кордони української землі, стали бойовим прикладом, вояцькою гордістю та джерелом національної традиції для майбутніх поколінь української нації. На тематичній викладці літератури  представлені видання, що висвітлюють історію Західної України у революційні часи, події в ЗУНР як складову частину боротьби всього українського народу. Підібрані книги «Західно – Українська народна республіка 1918-1923», Тищик Б. «Історія держави і права», Арсенич П. «Станіславів – столиця ЗУНР» та інші книги, зосереджують на окремих аспектах в історії  ЗУНР, боротьбі Української Галицької армії та Українських січових стрільців, Листопадовому чині, злуки ЗУНР з Українською Народною Республікою, тощо. Цікаве подання матеріалу про події становлення Західної Української Народної Республіки.

Запрошуємо істориків, політологів і всіх зацікавлених читачів ознайомитися з книгами, які розповідають про боротьбу українського народу за державний суверенітет. 

Пам’ятаємо, шануємо, пишаємося героями, які віддали життя, і які й сьогодні відстоюють Незалежність нашої держави.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top