Посвята історичній постаті “Євген Коновалець – з когорти незламних борців”

14 червня 2021 о 13.00 годині на абонементі ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася посвята історичній постаті “Євген Коновалець – з когорти незламних борців”.

Захід присвячений 130-річчю від Дня народження національного Героя українського народу, військового і політичного діяча, полковника армії УНР команданта УВО, Голови Проводу Українських націоналістів Євгена Коновальця (14 червня 1891 – 23 травня 1938), який створив Організацію українських націоналістів (ОУН) і Українську військову організацію (УВО).

Євген Коновалець, військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, комендант УВО, голова Проводу українських націоналістів (з 1927), перший голова ОУН (з 1929), один з ідеологів українського націоналізму, брав активну участь у діяльності Української національно-демократичної партії, яка була найбільш впливовою на той час у Галичині. Його політичні переконання щодо України були такими: самостійництво, державництво й соборництво. У 1917 році очолював створену у Києві формацію Січових Стрільців. За його ініціативою та участю була заснована Українська стрілецька громада, що поклала початок Організації державного відродження України (ОДВУ) в США і Українського національного об’єднання (УНО) в Канаді, було сформовано військовий штаб та започатковано школи з підготовки військових кадрів.
23 травня 1938 р. Коновалець був убитий у Роттердамі П. Судоплатовим, агентом НКВС.

Під час заходу користувачі мали змогу ознайомитися із біографією Євгена Коновальця та тематичною виставкою літератури, яка присвячена його життю та діяльності.                      .

Захід підготовлений для широкого кола користувачів.
Відповідальна  – Зіняк М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top