“Почитаймо разом казку Андерсена”

 

Картинка 18 из 27721

 

У бібліотеках нашого міста відбувалися заходи присвячені Гансу Крістіанові Андерсену. Нагадаємо, що цього року виповнюється 210 років з дня народження знаменитого казкаря. 

 

Чи можна уявити дитинство без казки?

 

Цікава казкова історія заглиблює нестримну юну фантазію в чарівний світ краси, добра і магії.

 

Одним з найвідоміших казкарів світу протягом багатьох поколінь залишається Ганс Крістіан Андерсен. Його твори стали надбанням культурного миру й увійшли в дитячі книги народів всієї землі.

 

 

 


 Казка вголос.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 квітня 2015 року до бібліотеки-філії №3 (вул. Г. Хоткевича, 52а) завітали учні 2 класу ЗОШ №19 на казку вголос “Почитаймо разом казку Андерсена”, присвячену 210-ій річниці від дня народження відомого данського письменника-казкаря, великого фантазера, який зумів через усе своє життя пронести дитячу закоханість у таємничий світ казки й щедро поділитися цим зі своїми читачами.

Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Арабчук О.С. 


Andersen1 bf8

«Калоші щастя великого Казкаря»

Гра – конкурс присвячена до 210 – тій річниці Ганса Христіана Андерсена.

Масовий захід був проведений спільно з шкільною бібліотекою,  з учнями 1 – го класу ЗШ №6.

Гру розпочали бібліотекарі, вони ознайомили дітей з Г. Х. Андерсеном, розповіли де він народився, які написав казки. Потім була проведена гра – конкурс.

Бібліотекарі давали питання, діти відповідали, за правильну відповідь діти отримували бонуси. Хто отримав більше бонусів той став переможцем. На закінчення переможців було нагороджено призами.

Була поставлена викладка літератури «Дорогами казок Андерсена».

Гра відбулася в дружній атмосфері.

 


 

P1010042.JPG

              Почитаємо казки Андерсена

6 березня 10.00 в дитячій бібліотеці – філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи 11А,) пройшла гра – подорож по казках Андерсена. Діти із захопленням приймали активну участь у цікавих вікторинах “З якої казки уривки”, “ Чи знаєте ви казки Андерсена”.

Бібліотекар Таргоніна В. Ю. ставила за мету ознайомити дітей із творчістю Г. К. Андерсена . Вона розказала діям цікаві факти з життя відомого казкаря, а також підкреслила що надзвичайна обдарованість та працьовитість піднесла його твори до вершини письменства.

Активними учасниками свята були учні 1Д класу школи – ліцею №23. Біля книжкової полиці “ Чарівник- казкар”, діти ознайомились з цікавими казками.

 

 


 

 

Казкова година Книги данського Казкаря.jpg

 

2 квітня 2015р.  15:00. бібліотека-філія №14 (вул. Довженка, 12).

2 квітня, починаючи з 1967 року весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

Цього ж дня один раз на два роки кращим авторам дитячої книги вручається престижна міжнародна премія, яку часто називають малою Нобелівською премією. Приурочені ці події до дня народження знаменитого поета, письменника, романтика Ганса Крістіана Андерсена.

Саме 2 квітня 210 років тому в данському місті Оденсе народився знаний казкар.

В читальному залі бібліотеки цілу годину тривало спілкування з казками Андерсена. Учасники дії – діти середнього шкільного віку – дізнались про цікаві факти з біографії Г. К. Андерсена, уважно слідкували за оглядом казок (“Дюймовочка”, “Принцеса на горошині”, та ін.), брали активну участь у вікторині “Чарівний світ Г. К. Андерсена”, розповідали про свої улюблені твори казкаря.

Відповідальна за проведення бібліотекар читального залу Ляхович М. М. 


Andersen mykytyntsi


17 квітня 2014 року у приміщенні Народного дому с. Микитинці у тісній співпраці з бібліотекою-філіалом № 12 відбулася вікторина « Чи знаєте ви казки Андерсена» та кінолекторій « У чарівному світі казки» до 210-річчя від дня народження Г. К. Андерсена.

рисутні на заході діти позмагалися у вікторині на кращого знавця творчості Андерсена, послухали коротку біографічну довідку про цього славетного казкаря, а також отримали чудову нагоду переглянути кілька казок Г. К. Андерсена за допомогою сучасного мультимедійного обладнання – « Гидке каченя», « Дюймовочка», « Снігова королева» та ін.

Після закінчення перегляду діти поділилися своїми враженнями про побачене та ознайомилися з книжковою полицею казок Андерсена.


Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top