Правова п’ятихвилинка «Права дітей: знати, розуміти, захищати»

Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Це ще нагадування всім про необхідність захищати права юного покоління. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли в мирній країні, здоровими та радісними.

1.06.2023 року в бібліотеку-філію №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітали учні 3-Г класу ліцею №10 (класний керівник Пероганич Т.П) на правову п’ятихвилинку «Права дітей: знати, розуміти, захищати».

Бібліотекарі провели коротку екскурсію по бібліотеці, та ознайомили дітей з основними статтями Конвенції
ООН про права дитини. Розповіли, що кожна дитина має право на життя, на громадянство, на вільне висловлювання особистої думки, щасливе дитинство. Кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності, право на розвиток, здоров’я, турботу, право на відпочинок та на дозвілля, право на освіту і родину.

З нагоди Дня захисту дітей учні взяли участь в казковій вікторині «Мандрівка в країну Права». Бібліотекарка описувала негативні ситуації, у які потрапив той чи інший казковий герой. Учні визначали, яке право, визначене Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно цього героя. Активні учасники вікторини отримали призи.

Але, на жаль, дитинство сьогодні проходить в воєнний час.  Кожний неповнолітній громадянин України внаслідок воєнної агресії російської федерації проти України зазнав порушень своїх основних прав. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинуло  понад 500 дітей і ще майже тисяча отримали поранення.

В бібліотеці оформлена книжкова виставка «Літо – час читати», на якій представлені різноманітні книжкові видання для дітей: галузеві енциклопедії, науково-популярні видання, пригодницькі та фантастичні твори, казки. Діти з захопленням розглядали книги. Також записалися в бібліотеку і взяли книги додому.

У День Захисту Дітей бажаємо кожній дитині міцної сім’ї і всього необхідного для безтурботного і мирного дитинства. Нехай кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top