Правове ток-шоу «Життя після війни: права учасників АТО та ООС в Україні»

10 жовтня 2019 р. о 14:00 в приміщенні читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської відбулося правове ток-шоу «Життя після війни: права учасників АТО та ООС в Україні», в рамках засідання молодіжного правового дискусійного клубу «Діалог». Захід був присвячений Дню захисника України з метою виховання почуття патріотизму,  національної гідності, мужності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину, до історичного минулого своєї держави, шанобливого ставлення до українських воїнів-захисників України, добровольців та волонтерів, які боронять українські землі як на Сході, так і в тилу.

Основна аудиторія засідання клубу «Діалог» молодь – студенти 1-го курсу кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Івано-Франківського  ПНУ імені В. Стефаника .

Для обговорення даної теми на засідання запрошені фахівці:

начальник відділу правової роботи, правової освіти Головного територіального управління юстиції  Івано-Франківській області Левкун Ярослав Антонович. 

– представники Департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради – начальник відділу персоніфікованого обліку – Проців Наталія Зиновіївна та головний спеціаліст відділу по зв’язках з громадськістю  інформаційного центру для учасників АТО та ООС – Яцура Наталія Богданівна.

–   добровольці, справжні патріоти нашої держави, які відстоюють  незалежність країни не тільки за статтями, правами та обов’язками Конституції України, а й за покликом душі, відданості, любові до своєї Батьківщини учасники антитерористичної операції – Кучарик Володимир Петрович і Данилюк Михайло Ярославович.

«На нашому заході ми хочемо звернути увагу на проблему соціальної адаптації,  реалізацію та захист прав учасників АТО та ООН, членів їх сімей та постраждалих в наслідок зазначеної операції. Українське законодавство містить чимало актів, якими в різній мірі передбачено пільги для учасників бойових дій та шляхи їх вирішення. Центральне місце серед нормативних актів у цій сфері займає Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та іншими нормативними актами. …, – так розпочала свій діалог керівник клубу Майя Шегда.

Особливою кульмінацією заходу стали виступи військовослужбовців Кучарика Володимира Петровича та Данилюка Михайла Ярославовича, небагатослівні, але відверті й конструктивні. Вони з готовністю відповідали на питання учасників заходу.

Ярослав Антонович Левкун зауважив : – «Безперечно кожний має знати свої права і свободи, вміти користуватися ними. В разі порушення прав захисників України, необхідно знати контактні гарячі лінії, контактні центри допомоги учасникам АТО, порядок звернення для захисту своїх прав, спираючись на нормативно-правові документи, законодавчі акти, згідно Конституції України».

Представники Департаменту соціальної політики змістовно прокоментували пакет соціальних гарантій та пільги учасників АТО та ООС в Україні, наводили яскраві ілюстрації конкретних епізодів. Відмітили, що особливо актуальним і гострим залишається питання забезпечення житлом військовослужбовців та коротко проінформували про шляхи його вирішення.

До заходу бібліотекар читального залу Майя Шегда підготувала мультимедійний супровід «Пливе кача», «В той день, коли закінчиться війна». На тематичній виставці «Життя після війни» була популяризована література:

Відповідальна за проведення засідання бібліотекар читального залу ЦБ Майя Шегда.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top