Правовий майданчик “Право на дитинство”

“Сьогодні діти – завтра – народ”

В. Сухомлинський

1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Дитина  – найцінніший скарб. Щоб жити і дорослішати, дітям потрібні не тільки можливості, але й права. Особливо на піклування та допомогу з боку держави. Бібліотека-філія №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради підготувала правовий майданчик “ Право на дитинство”.

У 1959 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила Декларацію прав дитини, принципи якої передбачають:

  • дитина повинна мати право на ім’я;
  • громадянство;
  • користуватися всіма благами соціального забезпечення;
  • захист від всіх форм жорстокості та експлуатації;
  • діти повинні виховуватися в атмосфері  взаєморозуміння, дружби, миру з дітьми інших країн світу.

На основі Конвенції прав дитини в 1991 році було прийнято Закон України про охорону дитинства, де зазначено, які дії та як саме повинні здійснювати держава, уряд, неурядові організації, засоби масової інформації та приватні особи для забезпечення дотримання прав дітей щодо кожної дитини. Для більшого ознайомлення в бібліотеці можна буде переглянути періодику та відповідну літературу, яка актуально і цікаво відображає сучасне життя українських, так і дітей всього світу. А також радимо прочитати дитячі твори, де були порушені права дітей: Г.К. Андерсена “ Снігова королева”, А. Ліндгрен “ Малюк і Карлсон, який живе на даху”, Ш. Перро “ Попелюшка”.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top