Презентація альманаху “Впевнено” літературної студії “Перлина”

Студія “Перлина” функціонує вже чотири роки та об’єднує творчих особистостей, які роблять перші кроки в літературі. Крім розвитку письменницької майстерності, літстудія активно займається культурно-просвітницькою діяльністю.

22.02.2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася презентація альманаху “Впевнено” літературної студії “Перлина”.

Бібліотекарка Дубовська Оксана розповіла гостям, що перший номер альманаху має назву “Впевнено” і містить твори 15 учасників літстудії “Перлина”. Це і проза, і поезія, написана за останній рік. Крім розвитку письменницької майстерності, літстудія активно займається культурно-просвітницькою діяльністю. Серед останніх ініціатив – проєкт “Культхвиля”, який реалізується у співпраці з Домом Мулярових і вже став досить популярною серед містян низкою заходів. Далі присутні мали змогу переглянути відеоролик про роботу і життя літературної студії.

Юлія Мельник розповіла про концепцію оформлення альманаху, про те, що назва і колір цього видання не випадкові. Назва кольору very perі, він виявляє безтурботну впевненість і сміливу цікавість, яка оживляє творчий дух. А також вона  прочитала свої твори. Редакторка газети “Рідна земля”, поетка Марічка Федорів розповіла про свою роботу в студії і творчі плани.

Вася Сливчик зачитав свої поетичні рядки про вічні почуття:

«Люби її соколе, неначе свободу свою, люби!
Колись все закінчиться і ти матимеш повні міхи журби
Тому допоки ви разом, допоки б’ються серця в унісон
Люби її так, наче сьогодні вона сяде в далекий вагон…»

Під час зустрічі свої поетичні і прозові твори читали також Яродана Віда, Юля Гомеляк, Дмитро Федорак і упорядниця альманаху та керівниця літературної студії Лариса Мончак. Ми почули цікаві історії про усі труднощі, взаємопідтримку, мотивацію. 

Альманах – це можливість авторам-початківцям презентувати свою творчість, вийти з творчої “мушлі” і познайомитися з читачами. Презентація стане хорошою нагодою для містян по-новому поглянути на творчий потенціал Івано-Франківська і, можливо, відкрити для себе відомих у майбутньому письменників і поетів.

Захід пройшов в дружній невимушеній атмосфері.
Відповідальна за проведення заходу – Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top