Презентація бібліотеки-філії №12

10 березня 2016 року в рамках проекту “Презентація бібліотеки. Створення нової моделі сучасної бібліотеки” відбулася презентація бібліотеки-філії №12 с. Микитинці  Івано-Франківської МЦБС.

На презентацію були запрошені  сільський голова Сіщук Михайло Петрович, секретар сільської ради Марків Галина Володимирівна, які розповіли про село, його історію, сьогодення і поділилися планами на майбутнє. Особливе місце в житті громади  – це розвиток культури  в селі, лицем якої є бібліотека, яка успішно продовжує давні традиції “Просвіти”. Тому із сільського бюджету постійно виділяються кошти на придбання нової літератури, канцтоварів, меблів. А в 2015 році бібліотека-філія №12  переїхала в нове просторе приміщення.  Очолює бібліотеку завідувачка  з багаторічним стажем Дем’янець Тетяна Романівна, яка все своє життя присвятила бібліотеці і книзі.

В презентації брали участь представники адміністрації ЦБ, завідувачки філій, методисти. Тетяна Романівна запросила  всіх присутніх в нове приміщення, розповіла про роботу бібліотеки, продемонструвала   книжкові виставки, тематичні полиці, які є актуальними на сьогоднішній день: до 160-річчя від дня народження І.Франка, 2016рік — Рік Божого Милосердя, рік англійської мови в Україні. А також звернула увагу на національно-патріотичне виховання підростаючого покоління на прикладах героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Бібліотекар наголосила, що на сьогоднішній день  бібліотека є тим осередком, навколо якого гуртується громада села.

В цьому році в бібліотека отримала  два комп’ютери з принтером. Тому крім традиційних методів популяризації літератури , будуть впроваджуватись новітні технології.

Надійними партнерами бібліотеки є Народний дім села, школа, актив села, сільські депутати, представники органів місцевого самоврядування. В Народному домі була зроблена мультимедійна презентація “Бібліотека і громада: співпраця на благо села”, яка супроводжувалася піснями, читанням поезії Т.Шевченка, Л.Українки у виконанні учасників художньої самодіяльності Народного дому та учнів місцевої школи. Це співпраця партнерів директора НД Ганни Кузнєцової та музичного керівника Микитинецької школи Оксани Маланюк.

Наступним кроком презентації був масовий захід краєзнавчої тематики, в якому взяли участь активні користувачі бібліотеки та партнери по співпраці. Опісля всі ознайомились з музеєм села Микитинці, в якому зібрані матеріали від часу першої згадки про це поселення і до сьогоднішніх днів.  Село розбудовується, розвивається вже як мікрорайон м.Івано-франківська, разом з тим не втрачаючи своєї самобутності.

Заключною частиною стало обговорення, в якому взяли участь всі присутні. Сільська бібліотека є центром культури, центром згуртування громади і служить їй. Вона здійснює інформаційну роботу для активу села , представників органів місцевого самоврядування, вчителів школи, бере активну участь в загальносільських заходах, толоках, вшануваннях пам’яті героїв села, державних та релігійних святах. Бібліотека живе життям громади. Вона потрібна селу і  повинна бути завжди на пульсі часу , робити все для задоволення запитів своїх користувачів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top