Презентація літературної постаті “Той, що біг над прірвою…” (до 110-ї річниці від дня народження І.Багряного)

collage_fotor

“Ходи тільки по лінії  найбільшого
опору – і ти пізнаєш світ. Ти пізнаєш
його на власній шкурі. А пізнавши
світ, ти пізнаєш себе і не понесеш
ніколи душу свою на базар, бо вона
буде цінніша за Всесвіт і не буде
того, хто б міг ії купити.”
(І.Багряний)

4.10.2016 року о 14.00 на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) відбулася презентація літературної постаті Івана Багряного (Івана Павловича Лазов’яги, зросійщене Лазов’ягіна (1906-1963), одного з найяскравіших письменників української діаспори, цікавого, перш за все, своєю суперечливістю й небажанням укладатися у звичні схеми.

Бібліотекар підкреслила, що І.Багряний – це протестант і творець, харизматичний лідер, у ставленні до якого оточуючі ділилися на вірних прихильників і лютих ворогів. ще у 1920-і роки він запачаткував український самвидав, його вважають найпопулярнішим письменником української еміграції, Опинившись за гратами за національну діяльність, талановитий прозаїк, поет, драматург, публіцист пройшов крізь катівні тюрем і концтаборів, прожив трохи більше як півстоліття і перейшов у вічність нескореним патріотом.

Користувачам бібліотеки запропонували книги І.Багряного і матеріали про нього. Детальніше ознайомитись з творчістю непересічної літературної постаті допоможе користувачам рекомендаційний бібліографічний список літератури “На порозі прийдешнього”, який широко презентує І.Багряного як письменника, поета, публіциста та знайомить користувачів з критичною оцінкою його доробку та епістолярною спадщиною.

Презентація постаті організована для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна заввідділом обслуговування ЦБ Кирста О.М.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top