Презентація четвертого випуску літературно-краєзнавчого мистецького журналу “Серафинці”

Теперішні непрості часи позначились і на стані періодичних друкованих видань – через фінансову скруту окремі з них навіть припинили вихід. Тож можна вважати важливою подією, що за таких несприятливих умов побачив світ четвертий випуск краєзнавчого і літературно-мистецького журналу «Серафинці», засновниками якого є Серафинецька сільська рада на Городенківщині, Товариство письменників і журналістів ім. І. Франка (ТОПІЖ) та обласна організація Національної спілки краєзнавців України. Власне, за тематикою публікацій і  структурою це видання нагадує радше альманах. 

25.10.2021 року о 16:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася презентація четвертого випуску літературно-краєзнавчого літературно-мистецького журналу “Серафинці” за редакцією  Василя Івановича Бабія. Презентацію розпочала бібліотекар читального залу Оксана Дубовська. Захід пройшов в атмосфері творчого конструктивного діалогу. Модератор заходу Василь Бабій в невимушеній атмосфері, цікаво і захоплююче презентував літературний журнал “Серафинці”. На зустрічі виступили Євген Баран, Галина Мельник,Іван Гаврилович, Василь Мойсишин, Іван Війтенко. Вдалим доповненням до заходу був мультимедійний супровід.

Відкриває четверте число журналу, яке вийшло друком в Івано-Франківську, у ТзОВ «ВГЦ «Просвіта», стаття його редактора Василя Бабія. Василь Іванович розповідає про минувшину і сьогодення рідних Серафинців, уперше згаданих в архівних документах 1500 року. Василь Бабій зауважив: “…Серафинці не втрачають  набутного шарму, власної особливості  і винятковості. Це особливість Серафинецької аури, притягати до себе все значиме і знакове, жити духовними традиціями і не здавати прекрасні починання в орків, творити новітню історію в пошуках ще кращого”.

Новий випуск «сільського» часопису приваблює багатою палітрою творів і жанрів. В літературно-мистецькому журналі є і поезія, і проза, кохання і футбол,  гумор і серйозні теми. На сторінках журналу публікуються “Наші свята” Івана Гавриловича, “Реанімація любові” Лариси Колесник, “Марійка Підгірянка над Дністром” Василя Левицького, ”Дарунок-трунок” Галини Мельник , поезії Ярослава Ткачівського і Лесі Степовички та ще багато інших поетичних і прозових творів.

Альманах виходить на пожертви членів Товариства письменників і журналістів ім. Івана Франка. На зустріч 30-літтю відновлення незалежності України відновлене і Товариство, яке діяло в  20-30 роках ХХ столітті у Львові. Його почергово очолювали Андрій Чайковський, Василь Стефаник, Роман Купчинський та ін. На даний час Товариство дієве більше року і за його плечима чимало літературних акцій, презентацій, зустрічей, виступів письменників і журналістів, які належать до національних творчих спілок. На даний час товариство очолює Євген Баран – відомий письменник і літературний критик.

Щиро бажаємо Товариству письменників і журналістів ім. Івана Франка плідної праці, цікавих літературних розвідок та нових яскравих  випусків краєзнавчого літературно мистецького журналу “Серафинці”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top