Бібліопрес з нагоди 4-ї річниці визволення Маріуполя

Цими вихідними Маріуполь святкував 4-у річницю визволення від незаконних збройних формувань.. Відомо, що 13 червня 2014 року українські військові  визволили Маріуполь з-під контролю бойовиків “ДНР”.

13 червня 2018 року о 16:00 та наступні дні 14, 16, 17  червня (протягом дня) працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  спільно з Івано-Франківською обласною організацією “Національний Корпус” (голова Сивачук Сергій Олексійович), відзначаючи 4-у річницю визволення Маріуполя, презентували користувачам  5-й номер журналу “Національна оборона”.

Сивачук С.О повідомив, що чотири роки тому у Маріуполі було проведено термінову операцію по звільненню міста від проросійських сепаратистів.  Операцію провели блискавично швидко та якісно. Саме добровольці з батальйону Нацгвардії “Азов”, а також “Дніпро”, “Спецназ МВС” – це ті, кому місцяни завдячують вільним життям у рідному місті. І хоча досягти всіх поставлених цілей українським військовим і добровольцям завадив витік інформації, вони знищили основні опорні пункти ворога, відновивши контроль над органами влади. Крім того, повернення стратегічного населеного пункту  не дозволило проросійським найманцям прокласти пряму дорогу до Крим. На захід завітав також представник “Національного Корпусу”  Ігор Уруський.

Презентуючи  журнал “Національна оборона”, бібліотекар підкреслила, що дуже важливо, щоб молодь знала, що великі справи творять  реальні люди, і яких зусиль вони докладають заради мирного майбутнього нашої країни. Саме це  видання розповідає, ким є захисники України, яку ціну вони платять, виконуючи свій обов’язок, і проте, чому вважається, що день прожитий на війні – це щастя…  Вона нагадала, що це вже 5-й номер даного журналу, подарованиого бібліотеці “Національним Корпусом” (№1, №2, №3, №4 презентували під час святкування Дня Героїв).

Періодичне видання містить рубрики: хроніки війни; вони захищають Україну; медицина; новинки озброєння; перспективні розробки; холодна зброя; ветерани; волонтери; культурний фронт.

Одні рубрики повторюються в кожному номері, а деякі є тільки в певних номерах. Та це не робить журнал менш цікавим, тому, що на його сторінках викладена історична правда подій на Донбасі з уст її очевидців – воїнів та волонтерів. Читаєш журнал, ніби слухаєш про пережите кожним із героїв. Це розповіді про важку солдатську роботу, це щемливі історії про те, як війна калічить долі людські, це сучасна  історія боротьби українського народу за свою незалежність. Герої публікацій в журналі надихають і виховують, вони вселяють віру в незламність українського народу. Закінчуючи огляд періодичного видання “Національна оборона” №5, бібліотекар наголосила, що журнал буде цікавим всім, хто хоче знати, що насправді відбувається на Сході країни, адже наші воїни вже п’яту весну перебувають там заради нас з вами, аби ми тут мирно жили, навчалися, втілювали свої мрії.  Читаючи журнал намагайтесь зрозуміти, що ці історії, не вигадані, а війна- не гра на комп’ютері. Читайте журнал “Національна оборона” і памятайте, що там історії реальних людей.

А  яскравим доповненням до бібліопресу стала оформлена працівниками абонементу ЦБ бібліовітрина із світлинами бійців батальйону “Азов” (наданими  “Національним Корпусом”), які брали безпосередню участь у визволенні Маріуполя.

Захід проведений для широкого кола користувачів бібліотеки. Відповідальна за проведення – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top