“Прекрасні звуки,рідне слово-моя сердечна українська мово”

Прекрасні звуки, рідне слово – моя сердечна українська     мово.

Щороку  9 листопада в Україні відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови.  Дата збігається з днем вшанування Преподобного Нестора – Літописця,  автора найвидатнішого літопису України. 

З нагоди цього дня коли нам українцям материнське рідне, українське слово служить оберегом, у бібліотеці філії-10 с. Вовчинець МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської ради була проведена мовознавча хвилина. У якій  прийняла участь дівчинка Віталіна   яка з мамою і сестричкою переїхали до нас із Запоріжжя, прочитавши вірш про рідну мову

Як і країна, українська мова протягом століть зазнавала багато випробувань. Але завжди знаходились мудрі люди, що зберігали, розповсюджували і виборювали рідне слово. Завдяки ним, ми маєм можливість зараз розмовляти українською та ідентифікувати себе українцем, відрізнятися від інших.

« Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема »,  –  писав Володимир Сосюра.

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу духовний скарб нації. У наших руках важливий інструмент, і маєм надію, що колись українська мова займе особливе місце у серці та повсякденному вжитку кожного громадянина України. Найбільше і найдорожче добро в кожного народу його ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя,  сподіванки.  розум,  досвід.

Тож шануймо свою солов’їну мову, плекаймо та не цураймося її.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top