Прес-калейдоскоп: “Проти злочинності – силами закону”

Громадяни України мають рівні конституційні права та свободи, і є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. Кожна людина має невід’ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов’язок держави – захищати життя людини. 

Право, закони супроводжують людину все її життя. З ними ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Щоб уміло та правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Саме тому, працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська,14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели прес-калейдоскоп: “Проти злочинності – силами закону”.

Сьогоднішній захід – це початок знайомства із законами, що визначають наше життя, адже варто розібралися, де в повсякденному житті ми реалізуємо свої права, обов’язки і за що маємо нести відповідальність. Кожна людина здатна зробити свій вибір в житті : йти чесним шляхом, відмовляючи собі в багатьох задоволеннях і бажаннях, або вступати на шлях злочину у пошуках легкої наживи.

Відповідальна: Бігун Х.Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top