«Природні символи України»

29 червня з нагоди святкування 25-ї річниці Конституції України, у дитячому  відділі бібліотеки-філії №14 (вул.Довженка, 12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  у рамках програми Літо+ підготовано відеопрезентацію «Природні символи України».

Символіка – своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої символи – це те, що найбільше любить і шанує український народ. Називаючи народний символ, можна дізнатися, про яку країну йде мова. Українці мають також свої природні символи, які споконвіку шанують і бережуть – це червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, струнка тополя на багато інших. Всі вони наші давні і добрі символи, наші обереги. Можливо, маючи такі прекрасні символи, український народ зумів уберегти від забуття нашу пісню і думу, нашу історію і родову пам’ять, волелюбність. Про  символи складено багато пісень і легенд, вони використовуються в обрядах, звичаях. Їх вишивають на сорочках, рушниках. Народні символи – це наші святині.

Підготована література на дану тему: В.Василашко «Чи Україні ти син?», А.Кондратюк «З вишневого саду», Зростаємо українцями, А.П.Ярещенко «Під чаром рідної землі», «Чи я в лузі не калина була», М.Федущак «Прикрашання квітами», «Євшан-зілля», А.Пашкевич «Мамина вишня», А.Багнюк «Символи України».

Відеопрезентацію підготувала Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top