”Прогулянка в Зону”- емоційний вимір Чорнобильщини”

25 квітня 2017 року о 14: 00 на абонементі ЦБ ( вул .К.Данила,16) напередодні відзначення 31-х роковин Чорнобильської катастрофи флешбуком ”Прогулянка в Зону”- емоційний вимір Чорнобильщини” бібліотекарі ознайомили користувачів із книгою Маркіяна Камиша “ Прогулянка в Зону (Оформляндія)” і занурили присутніх у світ нелегальних туристів –”сталкерів”.

Знайомлячи з автором, бібліотекар роповіла, що Маркіян Камиш народився у 1988-му році в сім’ї ліквідатора Чорнобильської аварії. З 2010-го року активно досліджує Чорнобильську Зону: понад 7 тис.кілометрів пройшов Зоною відчуження, де провів більше 200 днів за колючим дротом. Бібліотекар наголосила, що у цій книзі ви не знайдете стандартних описів Зони, нудних історичних викладок і роздумів над істиними  причинами Чорнобильської аварії. Тут – погляд зсередини на явище нелегального туризмуу в Зону відчуження,яка є унікальною територією українського Полісся впродовж майже 30-ти років. Тут смарагдові болота, міліцейські засідки і збиті до кривавих мозолів ноги. Тут загрозливі зливи нічної  Прип’яті та світанкові чари Полісся…

Бібліотекар продемонструвала фотографії, які зробив сам автор, а також навела цитати інших письменників, що характеризують книгу:

  • ”Оформляндія” Маркіяна Камиша втілює в собі одні з основних цінностей творчості: унікальний  життєвий досвід  і неповторний авторський голос…  Мандрівник, який роками досліджує покинуту – чи звільнену – землю, її потаємні стежки і болота, зотлілу цивілізацію, її природу, що буяє соками і отрутою, досліджує самотність і катастрофу, знаходячи серед уламків жапинуи надіїї. В точці перетину, в центральній чостині сузіря, зароджується жива , пульсуюча література. (Софія Андрухович, письменниця, перекладачка). 
  • Є максима : письменник має писати  про те, що добре знає. Навряд чи знайдеться хоч півдесятка людей, які знали б Зону з її   неформального боку так добре, як Маркіян. (Артем Чапай, письменник, журналіст, мандрівник).

Також користувачам запропонували переглянути інформаційний  бібліовітраж “Чорнобильський вітер по душах мете”. Закінчився захід хвилиною пам’яті ”Чорнобиль… Ти сієш у світі щоденну смертельну біду…”

Захід проведений для широкого кола користувачів. Відповідальна Кирста О.М.            

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top