Просвітницькі читання “Штрихи до портрета великого патріота України”

Життя історика і державного мужа України – Михайла Грушевського – це той унікальний випадок, коли політика абсолютно накладається на історію, і навпаки, і коли, через питання історії ми дізнаємось про політичні процеси.

Несправедливо замовчувана в радянські часи, перекручена інформація про нашого видатного вітчизняного історика, вченого, творця української державності – нарешті починає достовірно подаватися нашим сучасникам. З такою ж метою провели просвітницькі читання бібліотекарі бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська, 14) “Штрихи до портрета великого патріота України” з учнями 9-Б класу ЗШ №13 28.09.2016 о 10:20 год.

Бібліотекар Захарів О.Я. ознайомила учнів з цікавими фактами, біографією видатного історика України, громадського, політичного і державного діяча.

З літературною виставкою “Найвизначніший український історик” ознайомила школярів Максимів М.Д.

На виставці були представлені праці Грушевського: “Історія України-Руси”, “Історія української літератури”, “Очерки истории украинского народа”, “Хто такі українці, чого вони хочуть”, “Нарис історії київської землі” та інш. Акцентувалася увага учнів на праці В.Грабовецького “Михайло Грушевський – історик України” на статті О.Кониненка “Повернення Грушевського”. Також був репрезентований історичний роман “Вірую” про цікаву і нелегку долю М. Грушевського.

За проведення заходу відповідала Захарів О.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top