Піар волонтерського руху “Волонтерство : мобільність, оперативність, людяність”

“Здійснюйте добро, поки ви існуєте!”
Д. Дідро

5 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН оголошено Міжнародним Днем волонтера.
Волонтер…Це слово одразу ж асоціюється у нас з чимось добрим і теплим. Їх називають втіленням ангелів у людській особі, адже волонтери несуть надзвичайну важку і цінну місію. Місію – творити добро. “Любити і допомагати” – ось девіз всіх тих, хто не може залишатися осторонь людей, які потребують підтримки та участі.

05.12.2017 р. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбувся захід – піар волонтерського руху “Волонтерство : мобільність, оперативність, людяність”.

Зі зворушливим словом до присутніх звернулася бібліотекар читального залу Зоряна Петрик. В розгорнутій інформації “Робіть світ кращим, починаючи з себе” вона наголосила: “Сучасний світ сповнений проблем та конфліктів. І саме це дає поштовх для все більшої активності волонтерських організацій, які несуть на своїх плечах важку місію. Волонтери надзвичайно важливі для суспільства. Неможливо уявити сучасний світ без волонтерів та їхньої діяльності. Бути волонтером – це не тільки поклик душі і спосіб життя, але й насущна вимога сьогодення”.

Гості заходу, представники соціальних служб та благодійних організацій, допомогли учасникам зорієнтуватися в основних завданнях та практиці волонтерських організацій, активно закликали молодь ставати учасниками волонтерського руху. Зокрема, представник Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Погоджук Юлія розповіла присутнім про мережу соціальних служб та благодійних організацій нашого міста, презентувала відеозвіт про діяльність центру та коротко висвітлила перспективний план діяльності на 2018 рік.

Керівник благодійної організації “Просвіта душі і серця” Катерина Масляк поділилася з учасниками заходу досвідом волонтерської співпраці з медичними установами міста. Цей досвід вона особисто переймала у Канаді, у складі волонтерської групи. “Діяльність медичних установ потребує безміру любові та милосердя, не тільки працівників закладу, а й соціуму загалом. Тому, медперсонал радо вітає будь-яку волонтерську ініціативу чи благодійну акцію спрямовану на допомогу пацієнтам”, – наголосила Катерина.

Представник благодійної організації “Українська благодійна мережа” Віта Лотоцька звернулася до присутніх із закликом бути активними та діяльними у проявах любові та небайдужості до найменших членів нашого суспільства – обездолених діток з особливими потребами, сиріт. В рамках заходу працівники відділу обслуговування ЦБ провели благодійну акцію “Допоможи листівці зробити маленьку добру справу” (листівки для акція надала благодійна організація “Українська благодійна мережа”).

Тема заходу вразила учасників – студентів педагогічного коледжу ПНУ ім. В. Стефаника. Вони взяли активну участь в бліц – опитуванні “Волонтер – поклик серця чи запит сучасності», жваво обговорювали насущні проблеми та шляхи їх оптимального вирішення. Кандидат педагогічних наук, доцент ПНУ Цюп’як О.П. розповіла про волонтерську ініціативу своїх студентів, які на уроках трудового навчання власноруч виготовляють різні вироби і, зароблені від їх продажу кошти, передають онкохворим діткам.

Підсилив сприйняття теми вдало підібраний мультимедійний супровід, тематичний відеоряд з об’єднучою назвою: “Твори добро! Добро добром повернеться”.
Бібліотекарі читального залу презентували до заходу тематичну виставку “Серце є у кожного…”.
Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top