“Пізнавайте світ разом з нами! Знайомтесь: Європа!”

“Мир у світі неможливо забезпечити без будівничих зусиль,
сумірних рівню небезпеки, яка перед ним постає.
Організована і життєздатна Європа може зробити
фундаментальний внесок в цивілізацію,
забезпечивши мирні відносини між країнами…”
З Декларації Шумана

Щороку, у третю суботу травня Україна відзначає День Європи.  Для українців  – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Українці пройшли великий і дуже жертовний шлях, виборюючи право бути разом з європейським народом. Сьогодні саме Україна відстоює європейські права та свободи, захищає Європу від російських рашистів. Україна – це і є самісінький центр Європи, і ми дуже сподіваємося, що найближчим часом європейські народи приймуть нас у свою сім’ю. 

19 травня 2022 року центральна бібліотека для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради вийшла у меморіальний сквер до мешканців міста із пізнавальним заходом “Знайомтесь: Європа! Пізнавайте світ разом з нами!”.
Викладка літератури про Європейський союз, яку підготували працівники бібліотеки, могла дати відповіді на будь-які можливі запитання. Читачам-мешканцям міста були запропоновані різноманітні завдання: конкурси, вікторина «Європейський казкограй», гра «Асоціація», спільний букет бажань, знайомство з цікавими моментами кожної країни, що входить у Європейський союз. Пізнавально-ігрова інформація своєю цікавістю вабила будь-яку вікову категорію.

Мешканці міста не були байдужими до нашого заходу: підходили з інтересу та залишалися, щоб щось передивитися про Євросоюз з викладки літератури. Діти із задоволення брали участь у казковій вікторині, підлітки перевіряли свої знання у знаннях з географії – називали столиці європейських держав. І кожний учасник, який долучився до нашого заходу, залишив побажання чи свої бажання щодо Євросоюзу, створивши тим самим яскравий та пишний букет бажань.

Було цікаво! Було пізнавально! Було позитивно!
Все буде Україна! І Україна буде в Євросоюзі!

Відповідальні за підготовку та проведення заходу працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top