Ретроспективна виставка “Перевалу – 25”

“Журнал “Перевал” публікуватиме кращі твори письменників України і світу, публіцистику, допомагатиме молодим авторам у творчому становленні”.

(В. Добрянський. Слово до читача // Перевал. – 1991. – №1)

screenshot_6З 22 по 25 вересня в бібліотеці – філії № 14 (вул. Довженка, 12) для широкого кола читачів організована ретроспективна виставка “Перевалу – 25”, присвячена 25- літньому ювілею з часу заснування у вересні 1991 році першого в місті Івано – Франківську літературно – публіцистичного часопису “Перевал”.

Протягом цих днів користувачі читального залу мали можливість оглянути випуски журналу “Перевал” від першого примірника, виданого у грудні 1991 року, до останніх номерів нашого часу. Це стало нагодою для старшого покоління пригадати літературні процеси 90 – х років, а для юних користувачів – ознайомитись з різними етапами становлення журналу. Редакторська політика журналу змінювалась з приходом нових редакторів. Ними були письменники В. Добрянський, Б. Бойко; поети О. Бабій, Я. Ткачівський. Незмінною є роль у формуванні і розвитку літературного процесу не тільки на Прикарпатті, але і в Україні.

Відповідальна за проведення А.С. Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top