“Розмалюю писанку розмалюю”

Прекрасна пора року – весна. Звеселяє своїм теплом, милує око краєвидами, зігріває душу своїми обрядовими святами, з яких найяскравішим, найсвітлішим є Великдень, або ще в народі кажуть Пасха.

10. 04. 2019 року на базі літнього відпочинкового табору с. Лімниця за підтримки міського голови Руслана Марцінківа та директора Департаменту культури міської ради Надії Загурської вже вкотре відбувся День дозвілля для людей “золотого віку”.

Цього разу працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми провели цікаву годину – спілкування “Розмалюю писанку розмалюю”.

Бібліотекар Ідзьо Г.В. намагалась розширити знання про історію найдавнішого церковного свята, традиції нашого народу щодо святкування Великодня. На даному заході присутні ознайомились з одним із символів Воскресіння- писанкою, з розмаїттям візерунків, якими розписують писанки.

Сьогодні важко знайти людину, яка б не знала або не чула про українську писанку, про її магічну силу. Упродовж століть звичай розмальовувати курячі яйця переріс у чудове мистецтво. Із писанкою пов’язують сподівання на нове щастя, добробут, силу, здоров’я.

Напевно, кожна людина хоч раз у своєму житті намагалась зробити писанку власноруч. Хтось просто опускав яйця у фарбу, чи наклеював наліпки, а комусь вистачало наснаги та терпіння виготовити справжній шедевр-розмалювати писачком. Присутнім було цікаво слухати змістовну розповідь бібліотекаря про написання писанок, види розмальованих яєць, символічність їх королів та орнаментів.

Бібліотекарі Ідзьо Г.В. і Таргоніна В. Ю. долучилися до проведення майстер класу, який підготувала художня школа. Присутні розмальовували писанки найпростішими візерунками, а також розвивали свою фантазію під час створення крашанок.

Біля книжкової полички “З Воскресінням Христовим” люди “золотого віку” ознайомились з цікавою літературою.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top