Різдвяна мозаїка “Прийшло Різдво з колядою”

7 січня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився! Славіте Його!».

Різдво Христове належить до великих християнських, які відзначаються особливо урочисто. За біблійними свідченнями цього дня народився Син Божий – Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття. У X столітті християнство було запроваджено на Русі, й відтоді свято Різдва Христового стало невід’ємною частиною нашої культури. Разом із вірою Христовою в Україні та за її межами набули поширення такі народні традиції, як колядування та щедрування. Коляда – це гімн Христу, оспівування його народження. У щедрівках славлять природу, закликають весну.

Бібліотека-філія №15 (с. Підлужжя, вул. Шевченка, 37) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала для віртуальних користувачів відеоогляд художньої літератури – різдвяна мозаїка “Прийшло Різдво з колядою”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top