Різдвяно – новорічний бібліотечник

“Під сяйвом Вифлеємської Зорі
час настає для дива і для свята”
(Різдвяно-новорічний бібліотечник)

“По всьому світу стала новина
Діва Марія сина родила
Старий рік минає
Новий наступає
Христос ся рождає”

ABFotorCreated

Такою колядкою 10 січня 2016 року о 16:00 господиня бібліотечної світлиці розпочала різдвяно – новорічний бібліотечник, що відбувся на абонементі МЦБ (Короля Данила 16). Різдво вважають святом сім’ї. Його традиційно відзначають у родинному колі. Саме тому цього дня працівники бібліотеки зустріли у своєму благословенному храмі книги творчу молодь, яка зібралась у теплій родинній атмосфері. Було багато давніх друзів: поетів і поеток, учасників таких заходів – Мілена Вітровська, Христина Сирх, Богдан Зеленюк, Влад Волошин, Вікторія Гордієнко, Інга Хухра, Тарас Цой, Богдан Кирста. Учасниками вечора стали творчі молоді люди з різних міст західної України: Тернополя [ брати Назар та Любомир Мулярчуки], Калуша [Олександра Юртаєва ,Тетяна Білик], Чернівців [О.Осташик). Різдвяним акордом звучала поезія – ніжна і витривала, мужня і з філософськими нотами ніжності. Окрім поетів виступили зі своїми піснями й франківські барди: Андрій Маврик та Тарас Квітик. Останній на біс виконував чимало пісень, які не залишали нікого байдужими.

А найцікавіше, мабуть, було діждатися, традиційною у цих стінах, конкурсу імпровізації. Незмінний ведучий Богдан Кирста, повідомив, що 2016 рік – рік Івана Франка, тож для конкурсу імпровізації були взяті слова з його творів. Переможцем став гість з Чернівців – Олег Осташек. Так, як тематика була різдвяною, не обійшлося без колядок та подарунків. Колядували та віншували учасники дитячо-юнацького клубу “Легінь”(педагог-організатор Любов Савчук) – Вікторія Онофрійчук та Ірина Антоняк. Колядували й всі присутні.

Учасникам бібліотечника стала в пригоді роздана бібліотекарями пам’ятка читачу “Коляда йде…”, де були дібрані різні колядки. Віншунівкою, відповідальна за проведення заходу завідувач відділу обслуговування Ольга Кирста, завершила теплий затишний вечір. Пропонуємо нашим користувачам переглянути, як це було, фотографії надані проектом IF ROOK (фотограф-журналіст вечора Тарас Волошин).

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top