«Святий Миколай – наш покровитель і заступник»

Грудень –  місяць, щедрий на свята. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі – День Святого Миколая Чудотворця. Це свято пов’язане з подарунками, гарним настроєм. Святий Миколай вважається заступником від усього лиха, покровителем бідних та знедолених. Дітвора вірить, що слухняним Святий Миколай обов’язково принесе гостинця.

     Напередодні свята, 18 грудня, в бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  з членами гуртка «Пізнайко» була проведена духовна бесіда «Святий Миколай – наш покровитель і заступник». Присутні почули розповідь про Миколая Чудотворця, найвизначнішого Святого християнської церкви, який є символом добра і милосердя. Діти  ознайомились з легендами, казками, оповіданнями про діяння Святого Миколая. Розповіли, як вони чекають свята і яких хочуть подарунків , поділилися розповідями  про свої гарні вчинки. На свято завітали Святий Миколай з янголятком, та чортик Антипко, який намагався заважати святу. Вихованці дитячо-юнацького клубу «Прометей» (педагог- організатор  Х. С. Микицей) поставили сценку про Миколая.

     Увагу дітей привернула яскраво оформлена книжкова виставка «Святий Миколай – чародій, святитель, діточок покровитель». Традиційно, всі маленькі гості отримали солодощі.

Відповідальна Г. І. Подолецька

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top