Святкування 353-ої річниці Івано-Франківська

den mista 

Івано-Франківськ — чудове  містечко на Західній Україні. Тут варто побувати всім, хоча б один раз. Зовні великий, Франківськ має дуже затишний і чарівний центр, куди стікаються струмочки туристів в будні і свята. Центральна широка алея заставлена високими кованими статуями, які нагадують про майстерних ковалів і несуть певну символіку.

Велика кількість затишних кафе, піцерій, ресторанів і магазинів завжди гостинно зустрічають свого гостя, а музиканти розташовуються прямо на тротуарі, даруючи чудову музику і зачаровуючи здивованих перехожих.


 

7 травня – День міста. О 13:00, незважаючи на вітер і дощ, працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) вийшли на Вічевий майдан. Мешканцям і гостям міста вони пропонували “міні – грамоти” в національному стилі з запитаннями і короткими відповідями квесту “Моє чарівне місто, мій рідний оберіг”. Мета акції – привернути увагу громади до історії Івано- Франківська, його культурної та мистецької спадщини, сучасних муніципальних проблем. Одночасно вони мали змогу пропіарити свою бібліотеку, ії можливості та ресурси, роздаючи перехожим флаєри, буклети, календарі з логотипом МЦБС, бібліоменю на травень. Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі читального залу Оксана Дубовська та Зоряна Петрик.

новый коллаж2.jpgyjdbq rjkf; 1.jpg

 

 



 

 

 

 

 

  


Den mista_bf14

                                                                       

7 травня 2015р.  в читальному залі бібліотеки-філії №14 (Довженка,12) проведена краєзнавча мандрівка “Стежками ріднокраю”.

Дітям були запропоновані наступні маршрути: І. Історія міста; ІІ. Історія створення вулиць; ІІІ. Архітектура міста;

Вони дізнались про походження назви міста, його географічне розташування, особливості планування вулиць та площ, а також чому і зараз основн

і артерії міста носять назви Тисменецька, Галицька. Про архітектурні пам’ятки національного значення, а також пам’ятники діячам історії та культури можна було дізнатись із слайд-шоу “Історія Івано-Франківська” а також із книг: “Івано-Франківськ в пам’ятниках історії та культури”упорядників В. Грабовецького, Б. Гавриліва та Г. Карась; фотоальбому Анастасії Третяк “Мандрівки Івано-Франківськом”. “Місто – цитадель у плині часу” – виставка книг, фотоальбомів, періодичних видань про місто Івано-Франківськ за розділами: “Свідки історії міста”; “Вулиці, площі, алеї”; “Пам’ятники архітектури”; “Сучасні програми розвитку міста”. Виставка є цікавою для широкого кола читачів.

Відповідальні за проведення бібліотекар І категорії дит. відділу Кустова К. М., бібліотекар читального залу Ляхович М. М.

 


  3 травня 2015 року у бібліотеці-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) о 13:00 год. відбулась презентація книжкової виставки “А в серці тільки ти, єдиний мій, коханий рідний краю!”. Івано-Франківськ – чудове спокійне містечко на Західній Україні, знаходиться у межиріччі двох гірських Бистриць. Презентація була поділена на основні розділи: – історія міста – “З глибин віків до сьогодення”. Місто, яке півстоліття тому відмовилось від імені лицаря, двадцятирічного героя Віденської битви на користь поета і публіциста Івана Яковича Франка. – літературо-мистецька панорама – “У вінку духовної краси” . Місто, яке знаходиться на культурних задвірках. Літературну зірку запалив у Станиславові знаменитий польський поет і драматург Францішек Карпінський; тут була відкрита німецька школа Цеклера, яка вважалась взірцевим закладом освіти; короткі, проте яскраві візити І.Франка справляли враження на тодішню українську молодь. – розвиток – “Моє місто не старіє, Моє місто розквіта”. Центральна широка алея заставлена високими кованими статуями, які нагадують про майстерних ковалів. У своїй мальовничій красі місто зустрічає туристів студентським гомоном, робочим ритмом новобудов і промислових підприємств, передзвоном українських храмів.

Відповідальна за організацію заходу бібліотекар І категорії Романюк К.М.

 


2015-05-07-941.jpg

7 травня 2015 року в бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича 52а) для широкого кола користачів відбулася година цікавої інформації “Честь і слава Станіслава”.

Провідний бібліотекар Лучак Е.І. розповіла цікавинки з історії Станіславівської фортеці, ратуші, вулиць і храмів, навела цікаві факти з життя видатних лікарів, спортсменів, культурних та церковних діячів, уродженців нашого міста.

Бліц-турнір та бібліотечна виставка “О рідне місто, зоря світанкова” допомогли присутнім збагатити свої знання про рідне місто.

 

 





 


7 травня 2015 року о 13.30 на абонементі ЦБ по вул.К.Данила,16 було проведено поетичне слово “Місто моє Франкове, оспіване здавна в піснях” присвячене до дня Міста. Бібліотекар 1 категорії Лисенко Л.С. ознайомила користувачів бібліотеки з історією походження Станіславова, з визначними культурно-історичними пам”ятками, з відомими людьми, які проживали в різні часи у нашому місті, ознайомила з поезією Богдана Бора та Миколи Марковецького про Станиславів та поезією молодих авторів: Бойчук Олі, Балащук Катерини, Бучинського Олега, Білусяка Євгена,Зварич Данила, Сенів Максима про рідне місто: “Мій сон – мій Станіслав” Люблю це місто в нім моя потреба… (О.Бойчук) “Місто моє Івано-Франківськ” Тихі світанки в росі Кожен твій день Знов настає У мальовничій красі (Балащук К.) Доповненням до слова була книжкова виставка “Стежками долі рідного міста”. Зустріч призначена для широкого кола користувачів бібліотеки, відповідальна – Лисенко Л.С. бібліотекар 1 категорії абонементу ЦБ.


8 травня 2015 року о 15.00 в читальному залі бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська, 22) відбувся екскурс по книзі “Івано-Франківськ у часі і просторі”.

Бібліотекар Атаманчук М.І. познайомила учнів ЗОШ №13 з книгою Івано-Франківського краєзнавця Наталії Храбатин, в якій розповідається про побут, духовне, культурно-мистецьке життя Станіславова, та цікаві випадки, які відбувалися у місті в 20-30 роках ХХ століття. В книзі також представлені листівки із збірки колекціонера Олега Гречаника та художні фотографії сучасного Івано-Франківська Тараса Яковини.

den mista_1.png        den mista_2.png

Увазі присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка “Івано-Франківськ: портрет у часі і просторі”.

Відповідальна за проведення заходу Атаманчук М.І.

 


 

IMG_20150510_133531.jpg

7 травня 2015 року о 13 год. в бібліотеці -філії №1(Вовчинецька, 206) презентовано краєзнавчу виставку “Івано-Франківськ: портрет у просторі і часі”.

Приурочено до 353-го Дня міста — справжньої історичної перлини Галичини. Міста майстрів і воїнів, творців і дослідників, міста патріотів та освічених, шляхетних людей, міста збережених сімейних цінностей і народних традицій, суспільних ініціатив та відповідальної спільноти.

Розділ виставки “Жменя дива у межиріччі Бистриць” представляють документальні джерела, альбоми, присвячені дослідженню історії та визначних пам’яток столиці Прикарпаття: книги М.Головатого, В.Полєка, В.Грабовецького, Б.Гавриліва, В.Романюка та багато інших відомих авторів.

Чимало сучасних краєзнавчих видань, туристичних путівників та фотоальбомів зацікавлений читач знайде у розділі “Європейське місто Прикарпаття”. Івано-Франківськ по праву став справжнім європейським містом. Тож не випадково в ньому бережно ставляться до культурно-історичних надбань, шанують все те цінне й корисне, що залишили нам у спадокнаші славні земляки.

У розділі “Культурно-мистецьке життя краю”, представлено книги для широкого кола поціновувачів мистецьких надбань Івано-Франківська.

Отож, для ознайомлення з виданнями про наше рідне місто, щиро запрошуємо всіх користувачів бібліотеки.

Відповідальна за проведення Воробчак М. Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top