Святкування 85-річчя українського дитячого письменника та драматурга Всеволода Нестайка

 

 Nestayko 1

30 січня 2015 року, класику української дитячої літератури Всеволоду Нестайку виповнилося б 85 років. Він народився 30 січня 1930 року у Бердичеві. Над його «Тореадорами з Васюківки» сміялися цілі покоління українських дітлахів. Ними захоплюються і досі.

Здається, особливо представлять цього письменника не треба. Варто назвати лише його прізвище – і відразу ж на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах їхніх мам і тат заграють веселі бісики. Та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужим: вони одразу ж засвітяться сонечками, бо їм пригадається власне дитинство. І нема в цьому анічогісінько дивного, адже Всеволод Зіновійович Нестайко своїми веселими, дотепними і мудрими повістями й казками радує, щедро ділиться вже не з одним поколінням юних читачів, бо за плечима у нього — десь за сотню виданих книжок — ціла авторська бібліотека.

 

 

 

 

29 січня 2015 року о 13-30 в бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) з учнями 5-А класу ЗОШ №19 відбулася гра-подорож «Стежками пригод Всеволода Нестайка», присвячена 85-річчю від дня народження творця казкових країн. Під час гри діти разом з бібліотекарем подорожували дивовижною країною Сонячних Зайчиків та познайомилися з її мешканцями, які завжди перемагають морок, так само, як і добро завжди перемагає зло. Завітали до веселих, дотепних учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання — зайчика, їжачка та їхніх однокласників. Найактивніші учасники гри-подорожі отримали подарунки з побажаннями більше читати і розвивати свої творчі здібності. Оформлена бібліотечна виставка «У гості до Всеволода Нестайка». Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Арабчук О. С.

Nestayko BF3 3

Nestayko BF3 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nestayko BF3 5

Nestayko BF3 6


Nestayko FB5 1

30 січня 2015 року о 12.15 год. в ЗОШ №18 (м-н Пасічна, вул. Тролейбусна, 11) працівники та актив бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька,100) провели заочну зустріч з письменником «Сонячний класик» для учнів 4-д класу. Зустріч приурочена 85-річчю з дня народження визначного українського казкаря Всеволода Нестайка. Медіа-мандрівку у дитинство та творчу спадщину В. Нестайка здійснили зав. бібліотекою Українець С. та учні 4-д класу.

Вони ж презентували прочитані книги В.Нестайка біля книжкової виставки «Український Андерсен»: «Дивовижні пригоди в Лісовій школі», «В Країні Сонячних Зайчиків», «Олексій, Веселесик і жарт-птиця», «Пошукове бюро знахідок Кузя, Зюзя і компанія», «Одиниця з обманом», «Таємниця Віті Зайчика», «Тореадори з Васюківки», «Неймовірні детективи», «Прибульці з космосу», «Чарівні окуляри», «Ковалі щастя», «Скринька з секретом», а також літературу з серії «Нестайко радить прочитати».

Мультимедійну сценку за мотивами повісті-казки В. Нестайка «Дивовижні пригоди незвичайної принцеси» представили активісти бібліотеки: Баба Яга – Скірин Олександра (6-а кл.), фея Книжана — Козловська Аліна та Мудрець Розуман — Василик Роман (6-б кл.), Андрійко-Фантазер — Анастасія та принцеса Іванна — Софія Василики (4-г кл.) Вікторину «Казковий тест-драйв» провела Козловська А.

На завершення присутні переглянули телефільм «Тореадори з Васюківки», який добавив гумору та веселощів до сонячної атмосфери заходу. На заході були присутні учні початкових класів з батьками, вчителі, шкільні бібліотекарі. До бібліотеки всіх бажаючих записувала Засєдко Р.

Відповідальна зав. філ. №5 Українець С.

 

Nestayko FB5 3Nestayko FB5 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29 січня 2015 р. в читальному залі бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка, 12) «створювалось» літературне досьє «Герої книг Всеволода Нестайка», присвячене 85-річчю з дня народження письменника. Книжкова виставка, біографічна довідка, огляд різножанрових творів Всеволода Нестайка дали можливість дітям впізнати знаменитих на весь світ літературних персонажів.

Третьокласники з 9-ї школи І ступеня вели пошук «секретної» інформації на книжкових героїв за такими показниками: ім’я, вік, країна походження, родина, друзі, характер, вчинки, а також назва твору, жанр, відзнаки. Таким чином було встановлено належність Веснянки до повісті – казки «В Країні Сонячних Зайчиків»; Колька Колючки , Косі Вуханя, Терентія – до казкових оповідок «Дивовижні пригоди в Лісовій школі»; Васі Богданця та Ромки Черняка – до правдиво-фантастичної повісті « Чарівні окуляри»; нерозлучних друзів Яви і Павлуші до трилогії «Тореадори з Васюківки». На прощання учасники заходу створили живу виставку улюблених книг Всеволода Нестайка у формі букви Н (початкова літера прізвища письменника).

Відповідальна за проведення зав. філ. №14 Араджіоні С. П.

Nestayko FB 5Nestayko FB 6Nestayko FB143


 29 січня 2015 року у приміщенні ЗШ№4 бібліотекарем дитячої філії №1 по роботі з дітьми проведено літературне свято «Творець країни сонячного добра». Дана подія проводилась з нагоди святкування 85-ї річниці з дня народження українського дитячого письменника Всеволода Зіновієвича Нестайка. Всеволод Нестайко є лауреатом багатьох премій і відзнак. Його творчість популярна не лише серед українців, а й у багатьох країнах світу. Школярі зачитували уривки з творів Нестайка, а саме : «Таємниці Віті Зайчика», «Пригоди Грицька Половинки». Також проводились цікаві вікторини, конкурси за творами письменника. Біля розгорнутої книжкової полиці «Творець країни сонячного добра» дітей ознайомили з творами Всеволода Нестайка.

За проведення свята відповідальна Яковойко Н. Я.

NestaykoDF1 1NestaykoDF1 2
NestaykoDF1 3NestaykoDF1 4


“В читацький Всесвіт світлий крок” – під такою назвою 3 лютого 2015 року в бібліотеці-філії №8 для учнів 6-го класу ЗОШ №6 відбувалась презентація, присвячена 85-річчю Всеволода Нестайка.

Її спільно розпочали бібліотекарі шкільної та міської публічної бібліотеки, котрі розказали учням про біографію та твочре становлення В. Нестайка, який по паву вважається класиком української дитяої літератури.

Далі проводоилась вікторина під назвою “Що ви знаєте про В. Нестайка?”, за найповніші відповіді на питання якої пристуні учні отримали призи.

Насамкінець діти переглянули уривок з фільму “Тореадори з Івасюківки” та познайомились із вмістом книжкової викладки з інтригуючою назвою “Творець тореадорів”.

Відповідальна за організацію зустрічі Гринишин О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top