Свято ліричної поезії “…Ти одна моя правдивая любов…”

“Так, ти одна моя правдивая любов
Та, що не суджено в житті їй вдовольниться,
Ти найтайніший порив той, що бурить кров,
Підносить грудь, та ба ніколи не сповниться”
(І.Франко)

collage_photocatНапередодні святкування Дня Святого Валентина 12 лютого 2016 року о 18.00 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) відбулося свято ліричної поезії “…Ти одна моя правдивая любов…”, в якому взяли участь творчі молоді люди, учасники МО “Арт-Актив”, “Об’єднані словом”, “ПоеТКвартал”, а також письменники О.Букатюк, Інга Хухра, Ольга Бреславська, Роман Бойчук, які подарували бібліотеці свої книги. З перших слів ведучого Богдана Кирсти на вечорі панувала атмосфера тепла, щирості і любові. Так, як 2016 рік оголошений роком І.Франка, то учасники з задоволенням зачитували любовну лірику українського поета, а Марта Співак виконала пісні на слова Каменяра. До учасників приєдналась і завідувачка відділу обслуговування ЦБ Кирста О.М., яка познайомила присутніх з історією Дня Святого Валентина, розповіла, що саме на Україні в Самборі, Львівської області в церкві Різдва Богородиці зберігається частка мощей Святого Валентина.

Про кохання рядками своїх віршів говорили: подружжя Роман та Оля Бойчуки, Інга Хухра, Мілена Вітровська, Богдан Кирста, Олександр Букатюк, Наталя Команіцька. Молодий творець слова Назарій Мулярчук завітав на свято лірики із сусіднього Тернополя, а постійний учасник вечорів в бібліотеці Ярослав Турів, (який на даний час є солдатом української армії), перебуваючи в місті теж з задоволенням приєднався до друзів. Кожен з них по-своєму особливий, що проявляється в їхніх віршах, але саме творчість допомагає заново вірити своїм мріям, полюбити ближніх, вселяє віру в себе, додає сили, змінює життя.

Цікавими для присутніх були конкурси:
– поетичної імпровізації (написання віршів миттєво за словами із рядків Івана Франка;
– продовження рядків із фотоколажів “Кохання це…”, “Історія кохання…”;
– Hand make

Атмосфера книги, поезії, пісні буде спонукати до подальших творчих звершень, а бібліотека завжди чекає в своїх стінах цікавих молодих людей.

Відповідальна заввідділу обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top