Свято поезії (поетичний альбом) “Уклін безсмертній – славній жінці – великій Лесі Українці”

22  лютого в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (Мазепи,11А) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулося свято поезії  (поетичний альбом) “Уклін безсмертній – славній жінці – великій Лесі Українці”, присвячене 148-й річниці від Дня народження поетеси.

Вже стало доброю традицією в кінці лютого вшановувати пам’ять Лесі Українки.

Читачі на протязі дня приходили в бібліотеку – декламували та читали  вірші Лесі Українки.

Боротьба і праця – таким був зміст усього життя Лесі Українки, життя гідного подвигу і захоплення. Восьмикласники прочитали вірш

“Хто вам сказав, що я слабка,

         Що я корюся долі?…….”

Леся все своє життя сповідувала високу національну ідею. Вона воліла бути тільки громадянкою України. Учениця 7-го класу читала вірш

“…Мені потрібно зовсім не багато:

Щоб Батьківщину вміли відстояти,

Щоб кожне слово западало в серце,

Щоб не забули вишивки дівчата………”.

Леся Українка прожила коротке життя, але про неї важко сказати “була” . Лесин дух завжди присутній поруч з нами. Учениця 11-го класу прочитала уривок з драми  “Лісова пісня” “…Ні, я жива, я вічно буду жити….”.

Леся Українка багато поезії присвятила природі. Школярі читали вірш “Стояла я і слухала весну” та інші вірші про природу.

Читачі переглянули відеоролик “Ти себе Українкою звала”, з якого дізнались цікаві моменти її життя. Леся Українка жила красиво і самозречено, як і творила.

Біля виставки “А Лесин  дух зі слова в душу лине” учні ознайомилися з творами письменниці.

Відповідальний за проведення Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top