Свічка пам’яті “Ваш подвиг житиме у віках”

      За тих, що у вічність пішли –

Біль стискає і серце, і груди.

За тих, що у вічність пішли,

Їх подвиг народ не забуде.

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Час не лікує рани, проте може стерти з пам’яті імена тих, завдяки кому ми живемо. Тому наша справа нести імена наших героїв і пам’ять про ці події для майбутніх поколінь.

Саме тому, 29 серпня в бібліотеці-філії № 7 (Дністровська 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, запалили свічку пам’яті “Ваш подвиг житиме у віках” (День пам’яті захисників України, що загинули за незалежність, суверенітет України).

Доповненням до заходу стала виставка “Великі твої жертви Україно”, яка знайомить користувачів з книгами про той складний та буремний час. Особливе зацікавлення читачів викликали твори Євгена Положія, Світлани Талан, Андрія Цаплієнка, Андрія Куркова. Виставку можна буде оглянути до кінця серпня 2020 року.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар І категорії – Федишин Василина.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top