“Сексуальний розвиток і здоров’я”

22 березня 2018 року о 12:00  в читальному залі центральної міської бібліотеки (вул. П. Орлика,5) Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради відбулася  година відвертої розмови “Сексуальний розвиток і здоров’я”, яка проходила в рамках проекту “Глобальний тиждень здоров’я підлітків”. Захід організований працівниками абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) спільно з “Клінікою , дружньою до молоді”, яка допомагає подолати психологічні та фізичні недуги підлітків і  діє на базі відділення підліткового віку в дитячій поліклініці (вул. Тичини,4) МДКЛ.

Перед старшокласниками шкіл міста, виступила завідувач відділення підліткового віку  дитячої поліклініки та керівник “Клініки, дружньої до молоді” Орловська Оксана Миколаївна. Вона підкреслила, що в реалізації ідеології клініки  є надання допомоги підліткам і молоді через розуміння їхніх проблем, спільний пошук шляхів зміни поведінки, спрямованих на збереження здоров’я. Оксана Миколаївна наголосила, що клініка, як структура, реалізує принципи дружнього підходу – добровільності, доброзичливості, доступності, конфіденційності, анонімності та неосудливого ставлення до відвідувачів. При клініці працюють різні фахівці: психолог, лікар-терапевт, лікар- гінеколог, лікар- нарколог(1раз в тиждень) та інші.

Лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку Павлишин Ольга Тимофіївна    під час відвертої розмови із підлітками зачепила питання межі в їхньому житті. Як говорити ”ТАК”, коли говорити “НІ”, питання сексуального розвитку і сексуального життя.

Чимало із підлітків, стикаючись із проблемами, розгублюються, занепадають духом або не знають, що робити. Саме ці питання обговорювалися під час заходу, в якому взяли участь учні 9-х класів ЗОШ №4 (вчитель Пендура Г.М.), учні 8-х – 9-х класів школи-ліцею № 23 (соціальний педагог Герасимчук Г.В.), учні  8-х – 9х класів ЗОШ № 13 (медсестра Равлюк Х. М.) На диво, учні були активними, слухали уважно і ставили питання через передачу записок. Ольга Тимофіївна тактовно на них відповідала. Захід пройшов в дружній, відвертій атмосфері.

Працівники читального залу ЦБ підготували для перегляду книжкову виставку ”Здоров’я підлітків – основа здоров’я нації”.

Захід підготований для юнацтва. Відповідальна –  Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top