“Серце нації б’ється у слові”

21 лютого – Міжнародний день рідної мови, який був встановлений у листопаді 1999 року на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Мова – це духовний скарб нації, історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. 

22.02.2022 р. з метою   виховання почуття поваги до рідної землі, рідної мови, до своєї країни, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради спільно з педагогом-організатором дитячо-юнацького клубу «Прометей»  провели мовознавчий калейдоскоп «Серце нації б’ється у слові».

Під час заходу діти поринули у дивовижний світ української мови. З розповіді бібліотекарки дізналися легенду про виникнення нашої мови, про те, які перепони ставали на шляху розвитку рідного слова, про значення мови в житті людини.

Діти взяли участь у вікторині «Знавці рідної мови», загадували прислів’я та приказки про рідну мову, розгадували кросворди.

Педагог-організатор запропонувала учасникам заходу намалювати малюнки, які їм асоціюються з рідною мовою. До цієї пропозиції діти підійшли творчо і намалювали: синє небо, жовте колосся, веселку, солов’я, барвінок і калину.

Книжкова виставка «Мова – душа кожної національності, її святості, її національний скарб» доповнила і розкрила красу і велич української мови. 

Присутні розповіли, що вони дуже щасливі, що народилися на українській землі, і володіють неоціненим скарбом – українською мовою.

Відповідальна Романюк К.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top