“Символ боротьби – червона стрічка”

Щорічно, 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також, як день пам’яті жертв цього захворювання.

До Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відеопрезентацію “Символ боротьби – червона стрічка”. Сама стрічка, як символ розуміння та солідарності в цій нерівній боротьбі була взята на озброєння з весни 1991-го року. Переглянувши відеопрезентацію, користувачі дізнаються чим відрізняється СНІД від ВІЛ, про способи зараження цією хворобою, як розповсюджується ВІЛ в організмі людини та ознайомилися з простими правилами безпеки. 

Бережіть себе, піклуйтеся про ближніх і нехай Всесвітній день боротьби з ВІЛ об’єднає всіх і кожного не тільки 1 грудня, а й у всі інші дні року.

Відповідальна: Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top