“Слово наше рідне – слово українське”

Найбільше і найдорожче добро кожного
народу – це його мова, та жива схованка
людського духу, його багата скарбниця,
в яку народ складає і своє давнє життя,
і свої сподівання, розум, досвід, почування.
Панас Мирний

9 листопада українці відзначають особливо важливу для нашого народу  урочисту подію – День української писемності та мови. За православним календарем – це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Історична назва української мови – русинська, руська. Вона належить до слов’янської групи індоєвропейської мовної сім’ї. Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона є глибинним джерелом краси і неповторності.

9.11.2022 р. працівники бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели інформ-досьє “Слово наше рідне – слово українське”. Бібліотекарки розповіли присутнім про зародження і розвиток української мови, її виділення з-поміж інших слов’янських мов. Учасники заходу з захопленням читали вірші українських класиків, відгадували загадки, відкривши для себе нові факти про рідну мову. Працівники бібліотеки і бажаючі взяли участь в написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Для читачів нашої бібліотеки оформлена виставка-інсталяція “Українська чарівна мово, ти у серці народу живеш!”. До уваги відвідувачів представлені різноманітні енциклопедичні видання, словники, посібники, а також відомі твори видатних українських авторів.

Відповідальні Кононенко Л.М., Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top