«Соборність в наших серцях: від минулого до сьогодення»

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

Відзначення Дня Соборності сьогодні – це вшанування її творців, спільна потреба та обов’язок зберегти світлу пам’ять незліченних жертв протягом віків, принесених українським народом для процвітання незалежності, неподільності, непорушності, сили і процвітання України

22 січня 2019 р., в рамках відзначення 100- річчя подій Української революції 1917-1922 років працівники,  бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради разом з дитячо-юнацьким клубом «Прометей» провели історичний репортаж «Соборність в наших серцях: від минулого до сьогодення».

Бібліотекар розповіла присутнім про історичні події тих років,   про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. яку плекали ще за часів Київської Русі, в період козацтва та протягом подальших століть і аж до сьогодення. Присутні взяли участь у вікторині «Як я знаю Україну».

Також була презентована книжкова виставка «Соборність України – єдність нації». Матеріали виставки допоможуть глибше пізнати нашу історію.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top