“Сповідь великої душі”

03.09.2019 р.  о 12:00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської  міської ради відбулася заочна зустріч “Сповідь великої душі”. Захід присвячений  60-ій річниці від дня народження Мирослава Дочинця, українського письменника, публіциста, філософа, журналіста, лауреата Шевченківської премії.

Бібліотекар коротко ознайомила присутніх з біографією закарпатського письменника, йому належить авторство понад двадцяти книжок (“Світован”, “Хліб і шоколад”, “Руки і душа” та ін.) більшість з яких стали українськими бестселерами.

Найбільшу популярність набула книга “Многії літа. Благії літа” – заповіти 104-річного карпатського мудреця Андрія Ворони про те, як прожити довге та здорове життя. Вона увійшла в топ найпопулярніших українських видань за рейтінгом “Книга року 2010”.

Не менше привертають увагу читачів такі книги, як “Вічник”, “Криничар” та “Горянин”. Ці твори влучно називають трьома духовними братами.

За роман “Криничар” В 2014 році був нагороджений Шевченківською премією.

Мирослав Дочинець часто порівнюваний з бразільським письменником Пауло Коельйо.

Його проза перекладалася російською, угорською, словацькою, румунською, польською., французькою , англійською, Італійською та японськими мовами.

Член Національної спілки письменників України, за плідну творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою “Золотий письменник України”.

Масовий захід підготовлений для широкого кола користувачів, відповідальна Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top